Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Radical City inc.

Verkent andere wegen naar de stad van de toekomst

Dit project was onderdeel van DDW 2023

Het Radical City inc. programma geeft vorm aan een nieuwe, klimaatbestendige en natuurinclusieve stad. Kunstenaars, ontwerpers en architecten stellen oude ideeën over een stad ter discussie en verkennen andere routes naar een nieuw, toekomstgericht stedelijk landschap.

Radicale ideeën voor de stad van de toekomst.

Een serie wisselende tentoonstellingen is de basis voor een doorlopend onderzoek naar radicale ideeën voor de stad van de toekomst. In deze stad vormen de mens, flora en fauna, de omgeving, objecten en architectuur één systeem dat in balans is. De tentoonstelling op DDW 2023 is de tweede van de reeks. Ook presenteren we nieuw collectie werk van Transnatural.

De symbiose tussen mens, natuur en openbare ruimte zorgt ook voor oplossingen van complexe uitdagingen van deze tijd, zoals droogte, vernatting, verzilting, bodemdaling, vervuiling en bedreigde flora en fauna. Deze stad staat ook in direct contact met de landschappelijke omgeving.

De tentoonstelling presenteert conceptuele werken, artistieke benaderingen en prototypen. Een aantal werken zijn uitgewerkt voor een volgend stadium waarin ze daadwerkelijk gerealiseerd en geplaatst worden in de openbare ruimte. Zo wordt de stad Amsterdam ook praktisch ingezet als platform voor de toekomst.

Deelnemers:
Natasja Alers (NL) / Mae Engelgeer (NL) / Theun Karelse (NL) / Rollo Bryant (UK) / Klarenbeek & Dros (NL) / Bram de Vos (NL) / Green Quays (NL) / VANTOT (NL) / Crafting Plastics studio (SK) & DumoLab Research

Otterdam by Theun Karelse — © Marleen van Veen, Transnatural

Sunseeker — © Marleen van Veen, Transnatural

Uprooting Agro- systems, Bram de Vos

Sensbiom, Crafting plastics Studio