Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) PERPETUUM MOBILE by KIKI X JOOST

De workshop als een zelfaangedreven machine waar creaties eindeloos stromen en elke handeling een reactie teweegbrengt.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Structuring chaos black tangle

Perpetuum Mobile: eeuwigdurende beweging. De werkplaats van Kiki en Joost functioneert als een levend, ademend geheel. Het belichaamt de essentie van eeuwige beweging, een betoverende symfonie waar ideeƫn stromen, transformeren en de creatieve energie hun inspanningen voortstuwt.

Het onthullen van de poƫzie van een zelf aangedreven creatieve workflow, met creativiteit als kern.

Perpetuum Mobile is een hypothetisch apparaat dat continue beweging genereert zonder externe energiebron. Het symboliseert doorlopende inspiratie en creativiteit. Kiki & Joosts werkplaats werkt als een fijn afgestelde machine. Het beweegt autonoom, zoals een symfonie waarin een ononderbroken ritme door hun creaties resoneert. Het creatieve proces vloeit voortdurend, actie leidt tot reactie. Hun praktische aanpak en voortdurende reflectie zijn met elkaar verweven en vormen een symbiotische relatie; ā€™Thinking Hands'. Onbevreesd durven ze traditionele ambachten opnieuw uit te vinden, sculpturale technieken te verkennen en standvastig te blijven in hun toewijding aan de analoge manier van werken die ten grondslag ligt aan al hun projecten. Hun toewijding aan het minimaliseren van het gebruik van technologie is duidelijk zichtbaar waar ze het werken met hun handen en intuĆÆtie omarmen, ondersteund door hun uitzonderlijke team.
Tijdens DDW van dit jaar laten ze de poĆ«tische schoonheid van creatie en het dynamische karakter van ā€˜work in progressā€™ zien. Hun expositie ademt grenzeloze creativiteit en belichaamt een voortdurende beweging van inspiratie ā€“ een echte ā€˜Perpetuum Mobileā€™.

Tinkered

KO TS 23 (Ko Tinker Sculpture 2023)

Tinkered