Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '23

In the Works

Een collectie experimenten uit het Atelier Max Lipsey.

Experimenting in the workshop — © Ronald Smits

Atelier Max Lipsey toont enkele meubelexperimenten, in verschillende stadia van voltooiing, vanuit zijn werkplaats in de creatieveruimte de GRRRage.

De Werkplaats

De werkplaats, waar dingen worden gemaakt en materialen worden gemanipuleerd, kan frustrerend, gevaarlijk en duur zijn. Gereedschap gaat kapot, het is luidruchtig, stoffig en alles is zwaar. Vaak gaan de dingen niet zoals gepland. Maar het kan, misschien vanwege deze omstandigheden, een geweldige plek van spontaniteit, experiment en inspiratie zijn. Voor mijn werk zijn er ideeën die ik nooit achter een computerscherm zou vinden. Ik moet ze uit de materialen worstelen. Er zijn ook fouten, tijdverspilling en veel leren. Ik hoop hier een selectie van te laten zien, naast enkele nieuwe projecten in uitvoering.

Over Atelier Max Lipsey

Atelier Max Lipsey is de werkplaats van Max Lipsey, een Amerikaanse ontwerper gevestigd in Eindhoven, Nederland. Het werk van Max volgt zijn eigen fascinaties voor de natuur, materiaal, ambacht, geschiedenis en maken... en vertaalt deze fascinaties naar een object. Hij streeft naar meer authentieke, vitale en verrassende ideeën.