Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '23

The Product Chronicles

Exploring the narrative of things that matter

De consumptiemaatschappij draait op volle toeren. Hoe meer we ons omringen met producten, hoe minder waarde of betekenis ze voor ons lijken te hebben. Hoe kan ontwerp van nu leiden tot producten die er ook morgen nog toe doen?

Betekenisvolle relatie

The Product Chronicles onderzoekt hoe ontwerpers de verbinding tussen gebruiker en product kunnen verkennen en versterken. Hoe kan ontwerp bijdragen aan waardevolle producten in de breedste zin van het woord? En een betekenisvolle relatie tussen mens en ding creƫren?

Met werk van:

In deze tentoonstelling reflecteren zes verschillende ontwerpers of collectieven op de waarde en betekenis van producten in de huidige consumptiemaatschappij. De werken houden ons een spiegel voor. Ze dragen mogelijkheden aan om andere keuzes te maken door ons te heroriƫnteren op een meer persoonlijke verbinding met de producten om ons heen.

Met werk van:

- Aniela Fidler Wieruszewska // Diamond Makers Lab
- Antoine Peters // Hand in hand in hand
- Christien Meindertsma // FLOCKS wool roving in three dimensions
- Nienke Hoogvliet & Tim Jongerius // Kairos
- Noud Sleumer // Wind Pavilions
- Re-gained // presents: Simone Post x Sparo; Atelier ReservƩ x Boro Atelier; PTSA x UvA x Ahrend

De tentoonstelling wordt gehouden in de locatie van Atelier NL, de Bergmannkerk. Tijdens The Product Chronicles toont Atelier NL hun lopende werk, verkopen ze servies en samples, en presenteren ze twee sociale projecten in samenwerking met Residency for the People.
De KoffieKopSalon 55+ betrekt lokale ouderen bij live kleiwerk in de studio, en "Amsterdam Servies" is een samenwerking met lokale Amsterdammers, geĆÆnitieerd door het Amsterdams 4 en 5 mei comitĆ© en gemaakt met lokale klei.

Over Zakka Stories

The Product Chronicles is een initiatief van Zakka Stories. Met haar studio Zakka Stories stelt Lisa Hardon tentoonstellingen samen, schrijft ze teksten of organiseert ze projecten die gaan over het zien van de schoonheid en betekenis in alledaagse voorwerpen en producten. In haar werk onderzoekt ze de waarde en betekenis van design en hoe waarde en betekenis kunnen worden ontworpen.
Hallenweg area, Atelier NL, Bergmannstraat 76 , Map No. E2
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Toiletten aanwezig