Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Bouwen aan de Bibliotheek van de Toekomst

De toekomst bibliotheek ontworpen door jonge denkers in de Brainport regio

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Students cocreating on new concepts future library

15-25 jarigen ontwerpen de bibliotheek van de toekomst met 8 bibliotheken in de Brainport-regio. Concepten en minimale levensvatbare producten herdefiniƫren het aanbod rond lezen, verbinden en maatschappelijke participatie. Geleid door jonge vernieuwers die verkennen, bouwen, testen en verbeteren.

AI en de ontdekking van je volgende boek

Ontdek de mogelijke rol van AI, inclusief ChatGPT, bij het selecteren van je volgende boek. Neem deel aan verhelderende sessies over de impact van AI op boekaanbevelingen. Deze sessies worden in samenwerking met JADS MKB Datalab aangeboden en omvatten demonstraties en discussies.

Inspiratie workshop op 23 oktober van 13.00-14.00 uur. Meer info en aanmelden: https://eindhoven.op-shop.nl/11739/aan-de-slag-met-data-science-ai-binnen-jouw-organisatie/23-10-2023

Dompel jezelf onder in de fascinerende wereld van AI, met een speciale focus op ChatGPT, en de potentiƫle rol ervan bij het begeleiden van je volgende literaire avontuur. Woe 25 oktober. Meer info en tickets: https://eindhoven.op-shop.nl/1505/workshop-praat-en-plaat-avontuur-over-boeken-met-ai

Doe mee aan een sessie die belicht hoe door AI aangedreven algoritmes gepersonaliseerde boekaanbevelingen kunnen samenstellen, op maat gemaakt voor unieke smaken en interesses.

Deze discussies, verzorgd in samenwerking met JADS MKB Datalab, tonen de AI-gestuurde 'magie' achter de schermen en bieden je de kans om deel te nemen aan gesprekken over het voortdurend evoluerende landschap van boekontdekking.

School-Bibliotheek Samenwerking

Samenwerken tussen scholen en bibliotheken om diensten te verbeteren. Verken onze sessies die laten zien hoe bibliotheken en onderwijsinstellingen zich verenigen om jonge klanten beter te bedienen.

Stel je de dynamische harmonie voor tussen onderwijsinstellingen en bibliotheken, waar de behoeften van jonge bezoekers naadloos en creatief worden vervuld. In een interactieve sessie presenteren we oplossingen die gericht zijn op het versterken van de samenwerking tussen scholen en bibliotheken, een partnerschap dat streeft naar het creƫren van een holistische en verrijkende leerervaring.

We zoomen in op waardeproposities die de liefde voor lezen bevorderen en die helpen je weg vinden als volwassen burger in de Nederlandse samenleving.

Concept presentatie

Ervaar diverse concepten: van app 'Bieb in je Broekzak' tot innovatieve bibliotheekruimtes. Ontdek pop-up bibliotheken en mobiele versies, die klantbehoeften en openbare dienstverlening omarmen.
We delen een scala aan concepten en laten zien hoe we met onze ontwikkelingsmethoden een echte impact willen maken.

Test zelf de "Bieb in je Broekzak" app, deel je feedback over concepten die fysieke bibliotheekruimtes herscheppen als dynamische knooppunten van gemeenschapsinteractie en kom meer te weten over ons sociale en technologische innovatieproces.

Ontdek hoe innovatieve ideeƫn niet alleen de bibliotheek van de toekomst maar ook een gevoel van inclusiviteit, verbinding en betrokkenheid bevorderen voor alle leeftijden.


Tijdens DDW presenteren we een mix van fysieke displays, interactieve ervaringen in onze Pop-up Bibliotheek bus, digitale presentaties en workshops. We willen bezoekers inspireren, informeren en betrekken, waarbij we onze ontwerpbenadering benadrukken. Onze DDW-expositie is geen eindpunt, maar een evoluerend geheel dat wordt gevormd door interactie. Actieve deelname en feedback van bezoekers beĆÆnvloeden het toekomstige ontwerp van de bibliotheek.

Students developing AI based book recommendation

Roadshow new concepts in popup future library