Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Keigave Kleine Kunst Kamers

Architectuur voor kinderen van 6 tot 100 jaar

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Keigave Kleine Kunst Kamers — © Architectuurlessen

Kom je tijdens de DDW bij ons maquettes maken? In deze workshop ontwerpen we ruimte met trappen, schijven en patronen. Dit doen we voor schilderwerken van Rudi van de Wint: schilder, beeldhouwer en bouwer. Ieders ontwerp wordt onderdeel van een duinlandschap: een grote zandtafel vol architectuur.

Duinlandschap

Rudi van de Wint (1942-2006) begon in 1980 een schilderkunstig experiment in een oud binnenduingebied bij Den Helder: De Nollen. Hij liet het landschap, vol met bunkers en andere verdedigingswerken uit het verleden, versmelten tot een ‘totaalkunstwerk’ van schilderingen, sculpturen en bouwsels.

Lesmateriaal

In opdracht van Stichting De Nollen ontwikkelden wij dit jaar een architectuurworkshop. Jongeren maken hierin op actieve wijze kennis met het werk en gedachtegoed van Rudi van de Wint. Het lesmateriaal combineert op toegankelijke wijze landschap, kunst en architectuur.

Ruimte maken

Je gaat aan de slag om zélf een nieuwe ruimte te ontwerpen voor een schilderij van Rudi. Welke vorm heeft die ruimte en hoe valt het licht? Wat is de route naar binnen? En wat gebeurt er in de ruimte tussen de bouwwerken?

Kom langs en bouw mee aan een duinlandschap waarin de schilderwerken van Rudi ruimte krijgen. Je bent welkom van maandag tot vrijdag tussen 13.30 en 16.30 uur.