Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) BEADS connect to play, play to connect

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Rinske van den Heuvel

Dit project is een speelveld met een grote collectie gekleurde kralen in verschillende vormen, grootte en materiaal. Volwassenen kunnen hun eigen ketting rijgen op een speelse manier. Ze doen dat samen met anderen en maken verbinding met elkaar door te praten over plezier, geluk en door te spelen.

Spelen

Wanneer heb je voor de laatste keer gespeeld zoals je dat als kind deed?
Spelen als volwassene is belangrijk, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Het helpt je om beter problemen op te kunnen lossen en het is goed tegen stress. Door te spelen leer je je sneller aan te passen aan de veranderende wereld om je heen. Spelen is trainen voor het onverwachte.

Bouwstenen

Als volwassene vergeten we vaak hoe leuk spelen is. Dit project bestaat uit honderden kralen van keramiek en kunststof in verschillende kleuren, vormen en maten. Het zijn bouwstenen om mee te spelen en een ketting mee te rijgen. Dit gebeurt aan een tafel die speelveld en gespreksstarter ineen is.

Plezier maken

Met speelkaarten met vragen en opdrachten kunnen twee tot zes spelers een ketting rijgen. De spelers worden zo uitgenodigd om op verschillende manieren te spelen en met elkaar te praten over spel, geluk en plezier. Terwijl ze de kralen verbinden, verbinden ze zich ook met elkaar. Na deze ervaring verspreiden het speelplezier en de verbinding zichzelf wanneer de kettingen worden gedragen. De kralen herinneren de drager en zijn omgeving eraan om vaker te spelen, te lachen en meer plezier te hebben in het dagelijks leven.

Rinske van den Heuvel

Rinske van den Heuvel

Rinske van den Heuvel