Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Harmony of meetings / De Ontmoeting

Is een up-cycled interactieve kunstinstallatie speciaal ontworpen om sociale interactie en ontmoetingen tussen mensen te stimuleren.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Harmony of Meetings

Harmony of Meetings/De Ontmoeting symboliseert de levendigheid en energie van menselijke interactie en stimuleert sociale verbindingen en ontmoetingen tussen mensen.

Daarnaast benadrukt het werk het belang van duurzaamheid, wat bijdraagt aan een milieubewuste benadering van kunst en design.

Harmony of Meetings / De Ontmoeting

Is een interactief kunstwerk, speciaal ontworpen om sociale verbindingen te bevorderen en ontmoetingen tussen mensen te inspireren. Zijn opvallende vorm en levendige kleuren nodigt bezoekers uit om te ontspannen, te zitten en te spelen, terwijl je geniet van de omgeving. Spelend met tactiliteit, wat bijna een optische illusie lijkt, is het kunstwerk zachter dan de ogen doen geloven.

Bovenal legt het kunstwerk de nadruk op duurzaamheid en het hergebruik van materialen, waardoor het een prachtig voorbeeld is van een milieubewuste benadering van kunst en design. Dit kunstwerk is ontstaan na een bijzondere ontmoeting met het bedrijf Cooloo, een vooruitstrevend bedrijf op het gebied van meubel- en interieurontwerp, dat zich toewijdt aan circulair design en het gebruik van gerecyclede materialen. Voor dit unieke project zijn reststukken zachtschuim gebruikt afkomstig uit de Cooloo-fabriek.

‘Harmony of Meetings’ is niet alleen een kunstwerk, maar ook een symbool van samenwerking, creativiteit en een bewuste keuze voor een groenere toekomst.