Zoeken

Sluit zoeken
Conjunction Armchair — © About.today

In de prachtig samengestelde ruimte in het Centraal Station zal de ‘Conjunction Armchair’ worden gepresenteerd tussen het werk van andere getalenteerde ontwerpers. De combinatie van de objecten met elk hun eigen kwaliteit in vakmanschap en esthetiek maakt deze setting werkelijk 'Messmerizing'.

Interchangeable

De ‘Conjunction Armchair’ is een comfortabele fauteuil, gebouwd met oog voor vakmanschap. Dit resulteerde in een luxe, maar toch speelse stoel die zowel hoekige als zachte vormen heeft. De manier waarop de stoel is geconstrueerd, maakt het gemakkelijk om de materialen uit te wisselen en in de toekomst interessante nieuwe combinaties te maken. Ook is het bij dit ontwerp mogelijk om hem breder te maken zodat hij een 2-zits of zelfs een ruime bank vormt.

Conquering Time

Als ontwerper in de huidige tijd is het evident dat je nadenkt over de duurzaamheid van hetgeen je ontwerpt. Duurzaamheid zit hem voor Sjoerd Geerts in de kwaliteit van het maken en vormgeving die niet leunt op trends. De onderdelen van de stoel zijn mechanisch verbonden waardoor ieder onderdeel kan worden gerepareerd of vervangen bij beschadigingen. Of getransformeerd als je simpelweg even wat anders wilt. Je hoeft niet direct een nieuw object aan te schaffen maar je kunt spelen met hetgeen dat je hebt. Ook is het essentieel dat objecten degelijk gemaakt worden. Iets kan van duurzaam of gerecycled materiaal geproduceerd worden, maar als het na een jaar uit elkaar valt kun je een vraagteken zetten bij de duurzaamheid ervan. Een echt duurzaam object is iets dat je koestert, en dat door degelijkheid in het maken en niet op trends berustende vormgeving de tijd overwint.

Over Sjoerd Geerts

Multidisciplinaire ontwerper Sjoerd Geerts stimuleert de interactie tussen mensen, hun omgeving, en de objecten daarbinnen door interactieve ervaringen en unieke objecten te creëren voor de private en publieke ruimte. Zijn werk komt voort uit gedegen onderzoek en een vloeibare denkwijze.

Conjunction Armchair — © Zindzi Zwietering, Ilco Kemmere, Tjitske Storm

Conjunction Armchair — © Anwyn Howarth

Conjunction Armchair — © About.today, Zindzi Zwietering

Andere deelnemers

MESSMERIZING_CURIOSITY SETS THINGS IN MOTION

Vorige Volgende

Andere deelnemers

MESSMERIZING_CURIOSITY SETS THINGS IN MOTION

Vorige Volgende