Zoeken

Sluit zoeken
MESSMERIZING_CURIOSITY SETS THINGS IN MOTION

Laserglazed Lights

Een collectie porseleinen lampen waar de unieke wisselwerking tussen een computergestuurde laser en keramische glazuren belicht wordt.

Laserglazed Light - 01 — © Photography by Sanne Kaal

Vanuit experimenteel onderzoek naar het combineren van een computergestuurde laser met keramische glazuren is de innovatieve techniek ‘Laserglazing’ ontwikkeld. De methode maakt gebruik van de unieke wisselwerking tussen glazuren en de hitte van een laser, wat resulteert in buitengewone afwerkingen.

Een samenwerking tussen Olivier van der Mark & Sanne Kaal

De samenwerking tussen Sanne Kaal en Olivier van der Mark richt zich op de interactie tussen licht en Laserglazed porselein. Door de lichtdoorlatendheid van dit flinterdun gegoten materiaal ontstaat er een bijzonder canvas dat zich uitstekend leent om de gelaagdheid en precisie van de techniek te demonstreren.

Als eerste resultaat van dit onderzoek hebben zij een collectie van drie lampen ontwikkeld. Ieder van deze stukken wordt handgemaakt en op een unieke manier beïnvloed door deze experimentele techniek.

Over Olivier van der Mark & Sanne Kaal

Olivier van der Mark - Kunstenaar en ontwerper, streeft naar visuele eenvoud ontstaan vanuit experimenteel keramisch onderzoek.

Sanne Kaal - Fotograaf en ontwerper, focust op het ontdekken van interessante afwerkingen en producten vanuit experiment gericht op kleur, texturen en patronen.

Laserglazed Light - 02 — © Photography by Sanne Kaal

Laserglazed Light - process — © Photography by Sanne Kaal

Detail of Laserglazed Light — © Photography by Sanne Kaal

Detail of Laserglazed Light — © Photography by Sanne Kaal

Andere deelnemers

MESSMERIZING_CURIOSITY SETS THINGS IN MOTION

Vorige Volgende

Andere deelnemers

MESSMERIZING_CURIOSITY SETS THINGS IN MOTION

Vorige Volgende