Zoeken

Sluit zoeken
MESSMERIZING_CURIOSITY SETS THINGS IN MOTION

(Archief) GLITCH

Central Saint Martins afstudeercollectie 2023

Dit project was onderdeel van DDW 2023
GLITCH — Vesper wearing Look 1 — © Photography⁣⁣⁣⁣⁣ by Brian Rankin⁣

Gina Grünwald’s afstudeercollectie GLITCH heeft als doel om schoonheid en vrijheid te vinden via limitatie. De collectie bekritiseert excessieve consumptie en gebruikt restmaterialen van buiten de mode-industrie om looks te creëren. Het element van rotsen beklimmen is centraal in de collectie.

Collectie concept

Afval. Er is te veel afval in de wereld. Deze collectie is gefocust op het tot leven brengen van technieken door het hergebruiken van afval en restmaterialen. Het is eigenaardig – de jonge generaties proberen de wereld te redden, terwijl de mensen met macht het vernietigen. GLITCH probeert schoonheid en vrijheid te vinden door limitatie. Of dat gaat over de wereld redden of vrijheid in onszelf vinden, het zijn limieten die we allemaal kunnen voelen.

Onderzoek naar materialen

Goede kleding kost niet alleen tijd, maar ook dedicatie, vakmanschap en onderzoek. Als wij onze kledingconsumptie willen veranderen, dan moeten we anders gaan kijken naar mode. In de kern van Grünwald’s collectie is gedetailleerd onderzoek naar materialen, met materialen van oude klimuitrusting, stofresten van Swiss printbedrijven, en handgemaakt breiwerk. Er is een focus op het herontdekken van vrouwelijk vakmanschap door het hergebruiken van restmaterialen van buiten de mode-industrie. Het element van rotsen en bergen beklimmen – een sport die voor Grünwald uitdagend en rustgevend is – is centraal en aanwezig in het textiel design, de constructie details en de accessoires.

Schoenen

In samenwerking met SKUA Studio, een Nederlands schoenenmerk geleid door twee vrouwen, heeft Grünwald zes paar zero-waste hakken voor haar afstudeercollectie geproduceerd. Samen, waren ze gefocust op het maken van twee compleet geüpcyclede schoen designs: ze gebruikten restjes van gaas van advertenties, niet-meer-bruikbare klimtouwen en oude klimschoenen. De magie zit in het hergebruiken van de bestaande functies van de verzamelde materialen zoals bijvoorbeeld het gebruik van klittenband restjes om de voet in plaats te houden en het gebruik van klimtouwen in plaats van veters.

BAFCSM — Runway show 2023 — © Photography⁣⁣⁣⁣⁣ by Rebecca Maynes

RESEARCH — Look 5 in mountains of waste — © Photography⁣⁣⁣⁣⁣ by Brian Rankin ⁣

MAKING — Bag design process — © by Gina Grünwald

LINE UP — Full graduate collection

Andere deelnemers

MESSMERIZING_CURIOSITY SETS THINGS IN MOTION

Vorige Volgende

Andere deelnemers

MESSMERIZING_CURIOSITY SETS THINGS IN MOTION