Zoeken

Sluit zoeken
MESSMERIZING_CURIOSITY SETS THINGS IN MOTION

(Archief) Helios

"Helios"

Een eerbetoon aan de eeuwige continuïteit van licht.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Helios

"Helios," een elektrische lamp, haalt inspiratie uit oude mythen.
Vervaardigd met een aluminium voet en een gegoten acryle bol, moedigt het gebruikers aan om de lichtintensiteit aan te passen. Elke met de hand vervaardigde gieting resulteert in vormen en patronen zo uniek als het hemelrijk.

"Helios" Een eerbetoon aan de eeuwige continuïteit van licht.

"Helios"

In de oudheid werd Helios vereerd als de god van de zon, belast met de verantwoordelijkheid om de zon te begeleiden op haar dagelijkse reis over de hemel. Terwijl hij aan boord ging van een eeuwige reis in zijn majestueuze gouden wagen, zich voortbewegend door de hemel, schilderde zijn wagen de lucht met een betoverend palet van kleurrijke en delicate tinten. Dit adembenemende schouwspel had de opmerkelijke kracht om de hemelse lucht te transformeren en een stralende en betoverende gloed over de wereld hieronder te werpen.

Puttend uit oude concepten, brengt "Helios" eerbetoon aan de circulaire dans van het licht. Dit ontwerp nodigt interactie uit, waardoor je kunt spelen met de intensiteit van het licht door de bol te verplaatsen. Net zoals Helios het pad van de zon vormde, word jij degene die de helderheid controleert, en zo ontstaat er een fascinerende dans van licht.

Helios turned

Helios

Helios

Helios light

Andere deelnemers

MESSMERIZING_CURIOSITY SETS THINGS IN MOTION

Vorige Volgende

Andere deelnemers

MESSMERIZING_CURIOSITY SETS THINGS IN MOTION