Zoeken

Sluit zoeken
MESSMERIZING_CURIOSITY SETS THINGS IN MOTION

(Archief) A Scandinavian Tale of 1001 Nights

Hoogwaardige interieurtextielontwerpen geïnspireerd door een contrastrijk levensverhaal, van Bagdad via Amman, Stockholm en Parijs naar Eindhoven.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Tapestry Galaxy Purple — © Serge Hagemeier

Het high-end segment project weerspiegelt elementen uit de regio's waar Hala heeft gestudeerd, gewerkt en gewoond. Het bevat geminimaliseerde oosterse patronen, moderne textiel ontwerptechnieken, een verfijnd palet van kleuren en materialen. Het focust op inclusie, welzijn en absorberen van geluid.

Tapestry Galaxy Purple

"Galaxy Purple" is een opmerkelijk kunstwerk geïnspireerd door Hala's ervaringen in Zweden, waar de kleurrijke luchten 's nachts en de ontelbare sterren haar creatieve visie aanwakkerden.

Dit wandtapijt maakt deel uit van de boeiende collectie "A Scandinavian Tale of 1001 Nights", waarin elementen uit haar geboorteland, Irak, naadloos samensmelten met Scandinavië, waar ze 9 jaar heeft gewoond.

Om islamitische kunst te moderniseren en er een Scandinavische touch aan toe te voegen, koos Hala de kleur paars voor het wandtapijt, dat zichtbaar is in het Noorderlicht. Om een vleugje rijkdom toe te voegen en de glinsterende sterren te weerspiegelen, voegde ze een patroon toe met een subtiele gouden schittering, wat resulteerde in een ontwerp dat zowel erfgoed als moderne gevoeligheden weerspiegelt.

Hala werkte samen met het Textielmuseum om haar visie tot leven te brengen en voltooide persoonlijk de handafwerking van het stuk.

Het 'MESSMERIZING' podium van de DDW 2023 biedt kunstliefhebbers en designbewonderaars de mogelijkheid om de unieke combinatie van islamitische patronen, Scandinavische inspiratie en Hala's visie in dit visueel verbluffende wandtapijt te waarderen.

Infinity Sky

De "Infinity Sky" dubbelzijdige 3D-geweven room divider/wall hanging is een prachtig textielmeesterwerk, gecreëerd door textielontwerper Hala Yousif in samenwerking met het Textielmuseum Tilburg.

Het haalt inspiratie uit een prachtige fusie van tegenstrijdige gevoelens en culturele verwijzingen, die de diepe verbondenheid van Hala met haar geboorteland, Irak, en haar ervaringen in Zweden weerspiegelen.

Het ontwerp combineert elementen van een oneindig islamitisch geometrisch patroon met de kraakheldere blauwe Zweedse lucht. Deze ervaring beoogt een gevoel van nostalgie, cultureel erfgoed en de schoonheid van contrasterende elementen op te roepen.

Het gekozen materiaal voor dit kunstwerk is merinowol, bekend om zijn zachtheid en warmte, en het is ontworpen met een 3D-effect om geluidsabsorberende eigenschappen te realiseren.

Het is dubbelzijdig ontworpen, waardoor het functioneel gebruikt kan worden om ruimtes flexibel te scheiden in kantoren, hotels of woningen.

Nordic Elegance cape / bedspread

"Nordic Elegance" is een dubbelzijdig sprei / cape die deel uitmaakt van de collectie "A Scandinavian Tale of 1001 Nights". Het is geïnspireerd op zowel het Zweedse witte landschap als het culturele erfgoed van Hala. "Nordic Elegance" is gemaakt van natuurlijke materialen katoen en wol om de Zweedse traditie, vakmanschap en elegantie te eren. De kaap/sprei is gerealiseerd in samenwerking met het gerenommeerde Textielmuseum Tilburg.

De collectie "A Scandinavian Tale of 1001 Nights" is een bewijs van Hala's vermogen om contrasterende culturele invloeden naadloos te combineren in unieke textielontwerpen.

Infinity Sky — © Hala Yousif

Nordic Elegance — © Hala Yousif

Andere deelnemers

MESSMERIZING_CURIOSITY SETS THINGS IN MOTION

Vorige Volgende

Andere deelnemers

MESSMERIZING_CURIOSITY SETS THINGS IN MOTION