Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '23

100% WOOL

Innovatieve kleding en accessoires gemaakt uit 100% wol

"MONO Lineup" Collection Leïla, 2023 — © Zoé Chauvet (@zochauvet)

MONO is een mode- en textielonderzoeksproject gevestigd in Parijs en Eindhoven. Om de recycleerbaarheid van hun kledingstukken te helpen, stelt het collectief modeproducten voor die gemaakt zijn uit 100% wol.

Recycleerbaarheid

Het recycleren van textiel is een ingewikkeld proces door de aanwezigheid van gemengde vezels, en plastic en metalen componenten. Bij producten die uit één materiaal bestaan, hoeven de materialen niet te worden gescheiden voordat ze gerecycleerd worden.
Door producten te maken van 100% wol, voldoen ze aan de eisen van de recyclingindustrie en kunnen ze gemakkelijk op grotere schaal worden gerecycleerd.

Wol

Wol is een natuurlijk en biologisch afbreekbaar materiaal met warmteregulerende eigenschappen. Werken met wol biedt veel mogelijkheden voor het maken van nieuwe textielproducten, vooral door mechanische bewerkingstechnieken zoals bevestiging door naalden, vilten, snijden en versnipperen van wol.

Over Microlab

MONO collectief kwam tot stand in 2022 in Parijs tijdens een wedstrijd over de toekomst van de wolindustrie in Frankrijk. De vier multiculturele leden zijn studenten en afgestudeerden in het veld van mode-, textiel- en productontwerp in Parijs. Ze bevinden zich momenteel tussen Parijs en Eindhoven.

"Laine de demain" Look on Esther ,2022 — © Baptiste Gault (@baptiste_gault)

« MONO sac rond » ollection Leïla, 2023 — © Zoé Chauvet (@zochauvet)

"MONO x Ullforum" residency in Sweden, 2023 — © Elna Aurand (@elna.aurand)

"MONO x Ullforum" residency in Sweden, 2023 — © Elna Aurand (@elna.aurand)

Partners
Strijp-S area, Microlab Hall, Kastanjelaan 400 , Map No. 3
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Toiletten aanwezig