Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Solid Silhouettes

Aan de grens van kunst en design presenteert Form Editions opvallende contouren in de derde dimensie - een verkenning van materiaalgebruik.

Dit project was onderdeel van DDW 2023

Deze tentoonstelling toont nieuw werk van de kernselectie van ontwerpers die verbonden zijn met Form Editions. Bezoek ons bij KEVN in het nieuw gecreƫerde Collectible Design-gebied van Dutch Design Week, waar Form Editions de toekomst van verzamelbaar design en functionele kunst verkent.

De Tentoonstelling

Form Editions is een platform waar kunst en design samenkomen, waarbij verzamelaars verbonden worden met makers. Met deze tentoonstelling presenteren we nieuwe werken uit onze kerncollectie. Deze innovatieve werken overstijgen het gewone en verleggen de grenzen van geometrische mogelijkheden, terwijl ze diep in de wereld van materialen duiken. Je zult gemeenschappelijke elementen van vormen in hun puurste vorm ontdekken, verweven door de stukken, elk gemanifesteerd in een kenmerkende persoonlijke signatuur.

De Ontwerpers

Frank Penders combineert zijn ervaring als fotograaf, metaalbewerker en civiel ingenieur. Een sterke combinatie van esthetische, conceptuele, praktische en technische kwaliteiten die hij gebruikt om de puurste vormen te ontwerpen.

Rive Roshan is de artistieke praktijk van Ruben de la Rive Box en Golnar Roshan, met een diepgaande interesse in kleur, textuur en materiaal leidt tot een esthetiek van rauwe schoonheid.

De handgemaakte houten stukken van Studio Verbaan bevinden zich ergens tussen meubels, objecten en sculpturen; het contrast tussen de minimalistische vormen en het traditionele vakmanschap gaat verder dan de functionaliteit van het object.

Marijke DeCock manifesteert een kenmerkende reeks geabstraheerde, intuĆÆtieve wandsculpturen die, versierd met kralen, bovenal het verlangen om te creĆ«ren vieren.

Ontwerper Marc Meeuwissen (Dear Objects) neemt in de serie functionele objecten getiteld ā€˜BRUTALISTAā€™ het gereedschap over van de ambachtsman, meer bepaald de handzaag.

Collin Velkoff onderzoekt de vloeibaarheid en kneedbaarheid van functie terwijl hij probeert verhalen te genereren door het creƫren van unieke objecten.