Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Evolving Harmony – intertwining Hope and Design

Group Exhibition, curated by Annemoon Geurts

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Kazerne Expo: Grietje Schepers, Ori Orisun Merhav — © Ralph Roelse

Met 2000m2 recent werk van zowel startende als gevestigde ontwerpers, labels en producenten (zoals Lidewij Edelkoort, Kyran Knauf, Ori Orisun Merhav, Isaac Monté, Lucas Zito), staat Kazerne ook nu weer boordevol toonaangevend design. Kom eten, kom drinken of zelfs slapen en laat je inspireren!

De transformatie van een parasiterende naar een duurzame samenleving is ontzaglijk complex. In de tentoonstelling Evolving Harmony verbindt Kazerne hoop en ontwerpkracht in de uitdaging zo min mogelijk schade toe te brengen. Met nadruk op verantwoord gebruik van lokale grondstoffen, mono-materialen, reststromen en recycling is er aandacht voor de verstrengeling van alles en iedereen, oude ambachten, parallelle perspectieven en snelheden.

Kritisch, ook op onszelf, erkennen we de worsteling bij het uitsluiten van gif en fossiele brandstoffen, maar pleiten we ook voor meer radicale keuzes. Weg van het lineaire en mono- denken en handelen. Ook in een meer nederige positie, met de natuur als bondgenoot, kunnen we blijven creëren en consumeren. Harmonie tussen mens en natuur biedt hoop en inspiratie om in cresendo de uitdagingen van onze tijd aan te gaan. Met hart en hoofd.

Kunst en design hebben misschien wel meer dan ooit de opdracht om te verbinden en alternatieve scenario’s voor te stellen. Via het werk van Svenja Bremen & Laura Dieckwisch, Rollo Bryant, Jeffrey Cats and Bo Vesseur (Jo Studio), Converse Architects, Miles Le Gras, Petra Janssen (Studio Boot), Fenna van der Klei, Kyran Knauf, Nanette de Kool, Ekaterina & Valery Kutznetsov (Decorkuznetsov studio), Sun Lee, Miao Li, Mikki Mann (FE studio), Ori Orisun Merhave, Isaac Monté, Henrieke Neumeyer, Grietje Scheepers, Selyn Textiles, Giulia Toneguzzo, Vaderland, Pepe Triginer Valentini, VanTot, Venusian Kitchen, Bo Vesseur, Weeef by EE Lables, Lucas Zito & Marwane Soumer (Studio Récré) en meer, roept Kazerne op om vanuit verschillende perspectieven en specialismen samen te werken om hoopvolle voorbeelden te creëren.

Kazerne Expo: Sun Lee, Studio Recré, Studio Rollo — © Ralph Roelse

Kazerne Expo: Studio VanTot — © Ruud Balk