Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Fostering Wellbeing Through Local Food Ecosystems

Biotope Brainport Consortium

Dit project was onderdeel van DDW 2023

De uitdaging: in oktober, tijdens DDW, één dag 10.000 monden met een maaltijd van gezonde, regionale ingrediënten die bijdragen aan biodiversiteit.

.

Het grotere doel: uitgroeien tot een regionaal zelfvoorzienend natuur-inclusief ecosysteem. In de huidige projectfase ontrafelen wij de keten, inclusief de keten van de keten, van bodemschimmels en gewas tot nutriënten en darmbacteriën. Want dit is pas het begin; een verkenning van waar we op korte termijn in positieve en negatieve zin tegen aanlopen om het project in de nabije toekomst op te kunnen schalen.

Binnen een straal van 15 kilometer rond de Eindhovense Catharinakerk zijn biologische en regeneratieve boeren benaderd en een voedselbos. Samen leveren zij de benodigde 4.500 kilo ingrediënten, om mensen binnen o.m. Catharina Ziekenhuis te inspireren met deze Biotope Brainport maaltijd. De mijlpaal wordt ondersteund door een tentoonstelling in het Catharinaziekenhuis Kazerne.

Biotope Brainport is een call for action voor nieuwe allianties tussen experts en omdenkers, waaronder wetenschappers, boeren, ontwerpers, leveranciers en afnemers. Om samen een hoopvolle beweging te activeren.

FEATURING Anton François, Annemoon Geurts, Charlotte Grün, Stan Kerkhofs, Marius Monen, Jessica Peters

THANKS Avans Hogeschool, Joep Brekelmans (Vaderland) Catharinaziekenhuis, Design Academy Eindhoven, De Dobbelhoeve, Stichting Eten+ Welzijn, Giovanni Gabana (Kazerne), Marcella Homsma, Kazerne Foundation, François Hospitality Services, Hanne Hoeve, coöperatie Kloostersland, De Kraanvogel, Lekker’nei, Anne van Lieshout, Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve), Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Hanneke van den Nieuwenhof, Rabobank, Rijkswaterstaat, Van Rijsingen Fresh Service, Schuurmans, Mannus Smit (Appèl Catering), Studio OOK, TU/e, Tuin de Es, Pim Weterings (Zarzo), Eric-Jan Wissink (De Smaakman)