Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) U don’t Know

Design Visies van UdK Berlijn Graduates

Dit project was onderdeel van DDW 2023
U don't Know — © Lee Kern

Zeven afgestudeerde Product Ontwerpers van de University of the Arts Berlijn presenteren hun afstudeerprojecten in een tentoonstelling getiteld 'U don't know'.
Hun uiteenlopende projecten hebben als doel nieuwe verhalen te vertellen en onderwerpen te onthullen die u tot nu toe onbekend waren.

Het onbekende onthullen en in kaart brengen

De wereld van morgen wordt gevormd door de gedachten en fantasieën van vandaag.


Zeven afgestudeerde ontwerpers van de UdK Berlijn hebben allen een andere achtergrond en visie. Wat ze gemeen hebben is nieuwsgierigheid en de drive om hun ideeën vorm te geven, te visualiseren en te voelen. Het 'nog niet weten' is hun drijfveer geweest om te onderzoeken, te discussiëren en te creëren.

In hun groepstentoonstelling behandelen ze kwesties als stedelijke ecosystemen, circulaire productie, gendergelijkheid en nieuwe manieren van leven. ‘Soms zijn ontwerpprocessen lineair. Maar vaker vind je in onverwachte hoeken interessante dingen, verander je van richting en ga je van de verwachte uitkomst naar een nieuwe onbekende.’

De UdK afgestudeerden nodigen je uit om deel te nemen aan hun verkenning van de toekomst, het in kaart brengen van de samenleving, sociaal-politieke omstandigheden, uitdagingen en nieuwe ontwerpvisies.

Open grenzen van het denken

Wist je dat je je eigen borstprothese kunt printen, dat de toekomst opblaasbaar is, dat je slimme huis binnenkort bestuurd kan worden door middel van sculpturale keramische elementen en dat bomen met je kunnen praten?



Hoewel het onbekende onze nieuwsgierigheid en creativiteit aanwakkert, zijn we ook diep geworteld in wat we weten, lezen en zien. In plaats van de illusie van een perfecte oplossing te presenteren, willen 7 afgestudeerden van UdK Berlijn hun kennis en bevindingen delen als nieuwe benaderingen en visies. Misschien weten zij iets wat jij niet weet?

Wat je zult ontdekken is wat ze in hun processen hebben gevonden en je krijgt een idee van hoe zij de wereld zien.


Wat je te weten zult komen, zijn hun visies op verschillende toekomsten, gezien door de verschillende lenzen waardoor elk van hen naar het heden kijkt.

Ze kunnen niet alle gedachten en ideeën en volgende stappen voorzien, niet de onze, niet de jouwe, maar ze zien je graag op de tentoonstelling, om gedachten over het onbekende te delen en te laten zien welke vorm zij er aan hebben gegeven.