Zoeken

Sluit zoeken
Class of 23

(Archief) The Current is

We tonen de genomineerden en de winnaars van de EKP Excellence in Research Award en Toonboom Award, uitgereikt tijdens onze graduation show 2023.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
film still “From Rivers to Dust”, Mary Sarsam

MIVC presenteert de projecten van de winaar en genomineerden van de EKP Excellence in Research Award: Mary Sarsam, Radu-Mihai Tănasă en Yujia Lin en de winnaar van de Toonboom Award: Eva Bonnevits.

Winnaar van de EKP Excellence in Research Award: Mary Sarsam

Mary Sarsam - From Rivers to Dust

‘From Rivers to Dust’ is een multimediale collage van ontmoetingen en verhalen van Tunesië tot Irak en de plaatsen daartussenin. Door middel van video's, memorabilia, eten en interactieve elementen nodigt de kunstenaar bezoekers uit om na te denken over hoe relaties met plaatsen veranderen als gevolg van beweging en verplaatsing.

Familiearchieven, excursies en nieuwsgierige hoekjes van het internet vormen de input voor haar oeuvre. In deze installatie brengt Mary Sarsam toevalligheden en gedeelde ervaringen van extractie, onteigening en omgevingsomstandigheden in ruimte en tijd in kaart, in een poging verhalen te belichten die over het hoofd worden gezien door dominante verhalen.

Genomineerden van de EKP Excellence in Research Award: Radu-Mihai Tănasă and Yujia Lin

Radu-Mihai Tănasă- What if you embraced your inner stereotype?

Een videokunstinstallatie bestaande uit tien delen, elk een onderzoek naar mannelijke genderexpressie op de Balkan. Geïnspireerd door lokale hedendaagse cinematografie en muzikale trends en gebruik makend van bestaande stereotypen, onderzoekt elk videokunstwerk de relatie tussen vijf verschillende karakters. Elk personage belichaamt een specifiek aspect van de migrantencultuur en -maatschappij. Nu steeds meer arbeidsmigranten uit Oost-Europa en de Balkan naar Nederland verhuizen, groeit de urgentie om te praten over de manier waarop naar hen wordt gekeken.

Yujia Lin- D@ N@T STAND@ MY GRAVE AND WEEP

Dit project onderzoekt het verband tussen ‘reïncarnatie’ en het verbieden van Weibo-accounts. “Reïncarnatie” verwijst naar de handeling waarbij geblokkeerde gebruikers nieuwe accounts aanmaken om opnieuw te beginnen op Weibo. De kunstenaar, wiens Weibo-accounts twee keer zijn verbannen vanwege het opnieuw plaatsen van ‘ongepaste opmerkingen’, hanteert een oosterse fantasieliteratuurbenadering gebaseerd op de ‘reïncarnatie van drie levens’ van hun Weibo-accounts.

Winnaar van de Toonboom Award: Eva Bonnevits

Evan Bonnevits- Next please

Ik ben altijd bang geweest voor de dokter en nu jij ook.
In deze koortsdroom of liever koortsnachtmerrie neem ik je mee op een eindeloze doktersafspraak regelrecht uit de HEL

Still from "Untitled(Culture)", Radu-Mihai Tănasă

Yujia Lin

still from "Next please"- Eva Bonnevits

Andere deelnemers

Class of 23

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Class of 23