Zoeken

Sluit zoeken
Class of 23

(Archief) Class of 23: Vilnius Academy of Arts

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Take a Seat. Lithuanian folk furniture profiles — © Emilija Daraskeviciute

Vilnius Academy of Arts presenteert een selectie van recente afstudeerprojecten van zeven vrouwelijke ontwerpers: JUSTINA STIPINAITE, PAULINA VASILIAUSKAITE, EMILIJA GLOBYTE, IEVA GUDELAITYTE, DIJUOTA ZILYTE, EMILIJA DARASKEVICIUTE en MARTA ILEVICIUTE.

Wat kunt u verwachten?

Het volledige spectrum van werken, van meubels, mode en verzamelobjecten tot materiaalonderzoek, zal worden tentoongesteld in het Klokgebouw. Wees welkom om meer te weten te komen over traditionele meubels en de Litouwse mythologie, verken het proces van ontwerp- en materiaalonderzoek en neem een kijkje bij performatieve en verzamelbare designstukken.

Deelnemers

Neem plaats door Emilija Daraskeviciute. Deze banken zijn geïnspireerd op de Litouwse volksmeubelprofielen en hebben een modulair ontwerp met droge verbindingen en verbindingsstukken waarmee de gebruiker een persoonlijke bankcombinatie kan maken.

Swamp Over the Witches van Paulina Vasiliauskaite - objecten gemaakt van 24 essenhouten planken uit de werkplaats van de ontwerper grootvader, die op poëtische wijze de cyclus van een dag belichamen.

Bony Lamp van Justina Stipinaite is een wandlamp die is gemaakt door irrationele ontwerpoplossingen toe te passen waarvan het uitgangspunt het materiaal en zijn potentieel is.

Het biomateriaal Arthospira Platensis van Dijuota Zilyte, een creatief onderzoeksproject, nodigt ons uit om na te denken over het creëren van nieuwe lichamelijkheid en nieuwe levensvormen.

Change van Emilija Globyte is een object van reliëfkoper dat de verandering van lichaamshouding markeert, waarbij de lijnen van het lichaam in synergie met het zitoppervlak worden benadrukt.

City Collection van Ieva Gudelaityte is een meubelcollectie geïnspireerd op onbedoeld design in de stad Vilnius.

Swamp Over the Witches — © Paulina Vasiliauskaite

Bony Lamp — © Justina Stipinaite

Arthospira Platensis biomaterial — © Dijuota Zilyte

Change - The Performative Design Object — © Emilija Globyte

Andere deelnemers

Class of 23

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Class of 23