Zoeken

Sluit zoeken
Class of 23

(Archief) ECAL Class of 23

ECAL presenteert een gecureerde selectie van diplomaprojecten van studenten Industrial Design BA en Product Design MA.

Dit project was onderdeel van DDW 2023

Zelf geïnitieerde projecten van 3e jaars Industrial Design BA-studenten onder leiding van Stéphane Halmaï-Voisard, Carolien Niebling en Christian Spiess en van 2e jaars Product Design MA-studenten onder leiding van Camille Blin en Augustin Scott de Martinville.

Projecten van BA-studenten Industrieel Ontwerpen

Vue d'en Haut door Léonie Sammons
Clubdorpen op lage tot gemiddelde hoogte zijn gesloten als gevolg van de klimaatverandering. Alleen al in Frankrijk zijn er zo'n 180 resorts die verlaten infrastructuren achterlaten. Vue d'en Haut transformeert de hoogspanningsmasten in toevluchtsoorden.

Spirulicious door Annick Persechini
Spirulicious wil producten op basis van spirulina promoten door innovatieve alternatieven voor te stellen voor de consumptie ervan.

Gynecare van Lirjeta Maxhuni
Gynecare is een innovatieve gynaecologische outfit die tot doel heeft mensen te beschermen en te voorzien van meer veiligheid en minder kwetsbaarheid tijdens medische onderzoeken.

Pierre van Guillaume Gindrat
In een context van energiecrisis en een algemeen bewustzijn van de eindigheid van beschikbare bronnen, biedt Pierre een compact verwarmingsalternatief.

Made in Sierra Leone door Jade Eymann
Dit project bestaat uit het organiseren van creatieve workshops voor kinderen in een school in een economisch en geografisch kwetsbaar gebied.

Personenwagen 6+2 door Bruno Pauli Caldas
Een elektrische taxi speciaal ontworpen voor korte ritten in stedelijke gebieden, met de nadruk op lokale productie.

Projecten van MA-studenten Productontwerp

Laag door Marcus Anger
Layer onderzoekt het potentieel van de "Vase Mode", een 3D-printomgeving die snelle en onberispelijke resultaten belooft, maar tegelijkertijd een aantal uitdagingen met zich meebrengt.

Kouéno door Lucas Hosteing
Plakhout is een afvalproduct van een zagerij dat afkomstig is van een verzaagde boomstam. Dit afval is meestal bestemd om te worden vergruisd of verbrand. Tegen de traditie in om met "perfect" hout te werken, voegt Kouéno waarde toe en brengt het slabwood in een nieuwe context.

Campà van Luca Vernieri
Campà is een collectie gedecoreerde keramische objecten. Voortbouwend op traditie ondergaan de met de hand gedecoreerde tekeningen een complete transformatie terwijl ze verhalen uit het alledaagse hedendaagse leven vertellen.

Coalesce van Luis Rodriguez
Coalesce is een ontwerponderzoek dat het gebruik van AI onderzoekt om een gendervrije ontwerptaal te creëren.

Re-Club door Yohanna Rieckhoff
Kindervoeten groeien snel: ongeveer één maat per zes maanden. In deze context is Re-Club een alledaagse uniseks schoen voor kinderen van 1 tot 6 jaar die zo is gemaakt dat hij gemakkelijk uit elkaar kan worden gehaald voor recycling en een langere levensduur.

Campà by Luca Vernieri

Campà is een verzameling versierde keramische voorwerpen, tot leven gebracht door een samenwerking met een kleine terracottafabriek in mijn geboortestad, aan het begin van de Amalfikust. Voortbouwend op traditionele items ondergaan de met de hand versierde tekeningen een complete transformatie terwijl ze verhalen vertellen over het dagelijkse hedendaagse leven.

Andere deelnemers

Class of 23

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Class of 23