Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) outil.li

Ontwikkeld en produceert op verantwoorde wijze utilitaire, speelse producten.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
our new pendant light — © Mathijs Labadie

Via onze ontwerpen zoeken wij naar nieuwe methoden om producten te ontwikkelen binnen een houdbaar systeem van productie en consumptie. Bij Piet Hein Eek presenteren wij op DDW '23 ons eerste product, verlichting.

outil.li is ontstaan vanuit de ambitie om de manier waarop we alledaagse objecten produceren en consumeren te vernieuwen. We laten ons inspireren door de hoogtijdagen van industrieel ontwerp, waarin ontwerpers zoals Dieter Rams en Ettore Sottsass verantwoordelijk waren voor objecten gekenmerkt door eerlijkheid, speelsheid en intrinsieke kwaliteit. outil.li streeft ernaar deze waarden te herontdekken voor onze huidige tijd, een tijd waarin een duidelijke noodzaak bestaat voor een nieuwe duurzame benadering van ontwikkeling en productie.

Door gebruik te maken van kleinschalige digitale productie, gerecyclede materialen en door de processen van ontwikkeling en productie te integreren, hebben we een lamp ontwikkeld als een gebruiksvoorwerp. Een volumineuze hanglamp met een lichte constructie en directe bediening op tafel biedt perfect licht in elke context.

our products — © Mathijs Labadie