Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Nabad

Een alternatieve bezinningsplek op basis van natuurlijke
materialen en biobased interieurelementen die zorgt voor verbinding met natuur en elkaar.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
nabad 0304 bench

Biodesigner Marijke Jans ontwerpt een ruimte als een alternatieve en inclusieve plaats voor bezinning die de universele aard van rouw erkent. Ze nodigt ze mensen van alle achtergronden uit om samen te komen in deze plek van bezinning. Natuur en biobased interieur staan centraal.

Layout

Geïnspireerd door Stonehenge, is Nabad en weldoordachte interactie tussen biobased meubilair en natuurlijke materialen zoals planten, grassen en aarde die een beleving van schoonheid en sereniteit oproepen. De ruimte leidt de bezoekers via een pad naar het midden van de ruimte waar biobased banken opgesteld zijn in een cirkel dat verbinding oproept en verwijst naar eenheid en de eindeloze cirkel van het leven. Door de natuur naar binnen te brengen, voorziet Nabad een oplossing voor een connectie met de natuur zonder afhankelijk te moeten zijn van weersomstandigheden.

Biobased meubilair

Marijke Jans creëert objects en meubilair gemaakt van koffiedrab. Onze favoriete warme drank roept connectie op bij mensen en biedt troost ook bij moeilijke momenten.
De Nabad 0304 bank en Nabad 0301 tafel gemaakt van koffiedrab en gebrand hout tonen unieke texturen en bijzondere tactiliteit en roepen rust op.

Klaar voor de toekomst

Nabad is bedoeld om in de noden van een inculsieve samenleving te voorzien die in beweging is, waar momenten van stilte en bezinning nodig zijn voor een harmonieuze en compassievolle gemeenschap. Met Nabad kijken we naar de toekomst. Multiculturele samenlevingen en aanhoudende secularisering vragen om een nieuwe invulling van traditionele indeling met betrekking tot rouwruimtes. Ruimtes losgekoppeld van religie, waar natuur centraal staat.
Alle materialen en invullingen van de ruimte zijn losmaakbaar en geschikt voor hergebruik in andere ruimtes/ volgende opstellingen.

nabad

Nabad 0301

Nabad 0304

Nabad rendering