Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Reshaping Food

Ervaar een gewenste toekomst. Nieuwe manieren van (samen)werken voor duurzame creatie en distributie van voedsel.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Reshaping food

Verken mogelijke toekomstbeelden en ga met ons in gesprek over voedselproductie in de stad, afval omzetten in waarde en nieuwe samenwerkingverbanden.

Nieuwen vormen van ons voedselsysteem

We bevinden ons op een kruispunt. Op weg naar de ondergang van het systeem óf naar systeem transformatie. Het hangt er van af hoe we deze wegen zien. En of we kiezen om in actie te komen.

Wij denken dat een betere toekomst mogelijk is. Waarin voedsel regeneratief, heerlijk, veerkrachtig, transparant, verbonden en betaalbaar voor iedereen is. Ondanks de uitdagingen door klimaatverandering en aanverwante problemen. We voorzien een toekomst waarin ons voedselsysteem is afgestemd op wat de planeet, mensen en de samenleving nodig hebben. Het zal een zwaar bevochten toekomst zijn. Mogelijk gemaakt door nieuwe varianten aan multi-stakeholder samenwerkingen en door ecosystemen van organisaties. Om waarde te creëren en om ons aan te passen aan nieuwe marktomstandigheden. Voor de samenleving en onze planeet.

Reshaping Food nodigt je uit om je een gewenste toekomst voor te stellen en die te ervaren. We delen verhalen die laten zien wat er kan gebeuren als we het systeem opnieuw zouden samenstellen en anders werken én samenwerken voor de creatie en distributie van voedsel.

Elke stap is belangrijk. Samenwerking is cruciaal. Laten we op weg gaan naar die betere toekomst.