Zoeken

Sluit zoeken
Interwoven: LUCA meets LUCA

(Archief) NATURE X

Wat als producten door de natuur worden gevormd?

Dit project was onderdeel van DDW 2023

Mijn onderzoek heeft geleid tot ontwerpen die de combinatie tussen menselijke creativiteit en de natuur met haar unieke structuren weer te geven. In deze ontwikkeling laat ik de groei zien van begin tot einden van een structuur, maar dan in de vorm van een meubel.

Visie

In de puurheid van de natuur vinden we een schat aan interessante biodiversiteit en ecosystemen die ons blijven verwonderen en inspireren. Wat als we deze wonderen van de natuur zouden kunnen omarmen en ze zouden laten dienen als de vormgevende inspiratie achter onze producten? Deze vraag vormt de basis achter mijn onderzoek naar de oneindige mogelijkheden van natuurlijk geïnspireerd design.

Geïnspireerd door de fascinerende structuren in de natuur, zoals botten, bomen, planten en dieren, heb ik mij laten leiden door de toekomstvisie “Wat als de natuur onze producten zou kunnen vormgeven?”. Tijdens uitgebreid onderzoek naar de unieke vormen, texturen en structuren in de natuur, ben ik geïnspireerd geraakt.

Mijn doel was om de grenzen van traditioneel productontwerp te verleggen en een interactie te creëren tussen menselijke creativiteit en de oneindige mogelijkheden van de natuur. Ik heb geëxperimenteerd met verschillende technieken, zoals schetsen, prototyping en materiaalonderzoek, om nieuwe ontwerpen tot leven te brengen.

Natuur en ik

Het onderwerp van de natuur boeit me enorm, omdat ik er veel gelijkenissen in zie met mijn eigen leven en persoonlijkheid. Als persoon ben ik rustig en betrouwbaar, altijd klaar om anderen te helpen en ondersteuning te bieden. Ik geloof dat de natuur zelf ook vergelijkbare eigenschappen vertoont. De natuur is een oneindige bron van inspiratie waar ik me sterk mee kan verbinden. Haar schoonheid, organische vormen en vermogen om te vernieuwen en te groeien, weerspiegelen mijn eigen creatieve proces. Ik zie mijn ontwerpen als een weerspiegeling van deze natuurlijke harmonie, waarbij ik de essentie van de natuurlijke wereld wil vastleggen en vertalen naar tastbare ontwerpen.

Resultaat

Het resultaat van mijn onderzoek zijn ontwerpen die de relatie tussen menselijke creativiteit en de unieke patronen en structuren die in de natuur voorkomen. Mijn onderzoek heeft geleid tot ontwerpen die de combinatie is tussen menselijke creativiteit en de natuur. In deze ontwikkeling laat ik de groei zien van begin tot einden van een structuur, maar dan in de vorm van een meubel.

Met dit proces wil ik aantonen hoe het zou zijn als we in de toekomst met geavanceerde technologie in staat zouden zijn dit werkelijkheid te laten worden.

Laten we samen op ontdekking gaan, geïnspireerd door de schoonheid van de natuur en gedreven door de wens om design te vernieuwen. Laten we de grenzen verleggen, de potentie van de natuur omarmen en zo een duurzame en inspirerende toekomst voor design te creëren.

Play video

Andere deelnemers

Interwoven: LUCA meets LUCA

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Interwoven: LUCA meets LUCA