Zoeken

Sluit zoeken
Interwoven: LUCA meets LUCA

(Archief) Treasuring the unease

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Interior textiles, Untitled 2023 — © Lena D'Hoore

Geïntrigeerd door objecten die angst en bewondering oproepen, verkent Lena D’Hoore onbevreesd haar eigen onderbewustzijn en gebruikt ze hun spanning om haar creatieve pad te verlichten. Met een unieke beeldtaal onthult ze verborgen schoonheid van binnenuit.

Fearful Fascination

In Treasuring the unease omarmt Lena D’Hoore haar eigen irrationele angsten. Gefascineerd door verschillende objecten die ze vreest en bewondert tegelijkertijd, zoekt ze naar een beter begrip van de verborgen schoonheid van angst die zich hier openbaart. De objecten die ze verzamelt, inspireren haar op een indirecte manier om zo dit persoonlijke gevoel te vertalen naar patronen in haar eigen beeldtaal.

Aan de hand van verschillende technieken zoekt Lena naar een manier om beelden op te bouwen die het gevoel, dat ze ervaart, in de aanwezigheid van deze objecten vastlegt. Door deze beelden op te blazen in schaal vindt ze een nieuwe dimensie die dit verpletterende gevoel weerspiegelt. De beelden leiden haar naar de materialisatie en de functie van elk stuk in deze collectie.

Blanket, Untitled 2023 — © Lena D'Hoore

Room divider, Untitled 2023 — © Lena D'Hoore

Andere deelnemers

Interwoven: LUCA meets LUCA

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Interwoven: LUCA meets LUCA