Zoeken

Sluit zoeken
Interwoven: LUCA meets LUCA

(Archief) Forged by Intuition

Dit project was onderdeel van DDW 2023

Dit onderzoek verkent de relatie tussen creatieve vrijheid, intuïtie en design, met de focus op het stimuleren van innovatieve ontwerpstijlen en methoden. Het project gebruikt plaat staal bewerking als inspiratiebron voor stoelontwerpen, waarbij intuïtie en vrijdenken leid tot nieuwe expressievorm.

Onderzoek naar Creatieve Vrijheid, Intuïtie en Design

Dit onderzoek verkent nieuwe benaderingen voor de interactie tussen kunst, design, emotie en ontwerpprocessen. Het focust op het bevorderen van vrije creativiteit en intuïtie tijdens ontwerpen, resulterend in een vernieuwende ontwerpstijl en -methode.

Methodologie: Een initiële catalogus van technieken voor plaatstaalbewerking diende als inspiratiebron. Deze catalogus leidde tot diverse stoelontwerpen, die zowel methodetoepassingen als individuele herinterpretaties belichamen.

Creatieve Vrijheid en Intuïtie: Vasthouden aan vooraf bedachte ideeën remt creatieve expressie. Een verschuiving naar een dynamische, intuïtieve benadering met vrijheid van denken bracht tijdens het ontwerpproces meer ruimte voor creativiteit.

Evoluerend Proces: Benadrukken van intuïtie en omarmen van onbeperkt denken creëerde een organisch ontwerpproces. Hieruit ontstond een nieuwe ontwerpstijl en -methode, waar gereedschap als penseel op canvas fungeerde.

Integratie van Kunst en Design: "Forged by Intuition" benadrukt de waarde van kunst-design integratie via plaatstaal als canvas voor expressie. Stoelontwerpen symboliseren de fusie van intuïtie en ontwerp, en tonen een evolutie in de aanpak.

Nieuwe Vormen van Expressie door Intuïtieve Ontwerpprocessen

Het project toont aan dat het loslaten van beperkingen en het omarmen van creativiteit resulteert in innovatieve expressievormen. De stoelen dienen als tastbare manifestaties van deze benadering. Ze illustreren de kracht van intuïtie als bron van inspiratie voor vernieuwende, betekenisvolle ontwerpen.

"Forged by Intuition" belicht de samensmelting van kunst, design, emotie en intuïtie. Het toont hoe het toestaan van vrije creativiteit leidt tot een nieuwe ontwerpstijl en methode. Door barrières te doorbreken ontstaat ruimte voor innovatie en persoonlijke expressie. Dit project benadrukt de cruciale rol van intuïtie als motor voor boeiende en grensverleggende ontwerpen.

Andere deelnemers

Interwoven: LUCA meets LUCA

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Interwoven: LUCA meets LUCA

Visitor mode