Zoeken

Sluit zoeken
MESSMERIZING_CURIOSITY SETS THINGS IN MOTION

(Archief) Spills and Towers

Dit project was onderdeel van DDW 2023

"Spills and Towers" bestaat uit verschillende objecten. Ze komen voort uit de wens om meer organische interieurs te bouwen. Deze intrieurs weerspiegelen een wereld die behoefte heeft aan meer symbiotische relaties met onze omgeving en andere wezens.

Van structuren tot systemen

Deze objecten zijn gemaakt uit een combinatie van materialen als keramiek, glas en stof. Hun basis beginnen als strakke geometrische vormen en evolueeren geleidelijk naar meer onregelmatige, organische en levendige ontwerpen naarmate ze groeien. Mijn doel is om een precedent te scheppen dat een bredere maatschappelijke transformatie en een verschuiving in onze fundamentele waarden op het gebied van ruimte, bewoning en co-existentie aanmoedigt. Dit wordt bereikt door natuurlijke groeitalen na te bootsen, gekenmerkt door zachte, vloeiende vormen.

Deze organische structuren doen denken aan patronen die in verschillende natuurlijke omgevingen voorkomen, zoals de innerlijke structuren van botten, diepzeesponzen en ingewikkelde wortelsystemen. Ze dienen als middelpunt van leven, ze zijn uitnodigend en creƫren een welkomend gevoel. Door hun aanwezigheid hebben ze het potentieel om onze perceptie van wat en met wie we onze ruimte delen, opnieuw te definiƫren.

Andere deelnemers

MESSMERIZING_CURIOSITY SETS THINGS IN MOTION

Vorige Volgende

Andere deelnemers

MESSMERIZING_CURIOSITY SETS THINGS IN MOTION