Zoeken

Sluit zoeken
A Bite of Void

(Archief) Self-collab-portrait

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Self-collab-portrait

Dit werk belichaamt de leegte tussen het ideaal van een ontwerper en de realiteit in tastbare creaties. Door verschillende rollen te navigeren, balanceert de ontwerper de onenigheid tussen visionaire bezigheden en eisen aan het levensonderhoud. Door deze dissonantie als integraal te omarmen, weerspi

Gezamenlijk ontwerp van 6 verschillende identiteiten uit één

Dit werk is een poging om de leegte die voortkomt uit de kloof tussen het ideaal en de werkelijkheid van de ontwerper in een object te weerspiegelen. De ontwerper heeft verschillende banen, zowel qua idealen als realiteit, waaronder een juwelier, ontwerper, lasser, timmerman, kapper en bouwvakker. Als dromer die een ideaal nastreefde en tegelijkertijd een arbeider voor de kost, onderging hij de discrepantie met die beroepen. Hij voelt nooit een vervullende leegte door deze discrepantie en besluit dat te omarmen als een factor die hem construeert. Hij weet dat zijn eerdere interesses en banen op een dag vervaagd zijn en dat er op een dag nieuwe zullen verschijnen. Daarom begrijpt hij dat zijn huidige status zelf voltooid is. Verschillende beroepen beïnvloeden momenteel zijn identiteit en vormen goede aanwijzingen om hem te begrijpen.

Dit werk is een zelfportret van hemzelf, gemaakt door samenwerking tussen al deze beroepen. Het kettingachtige object weerspiegelt de houding van de ontwerper in het omgaan met verschillende hiërarchieën van ideaal tot werkelijkheid van de beroepen.

Andere deelnemers

A Bite of Void

Vorige Volgende

Andere deelnemers

A Bite of Void