Zoeken

Sluit zoeken
Art Tech Fun AI Robots eGirls Manifestations

(Archief) Verwonderwezens

visueel dagboek over bijzondere ontmoetingen

Dit project was onderdeel van DDW 2023
A page about the creature 'Blauwtje'

In ‘Verwonderwezens’ wordt je uitgedaagd om alle levende wezens als gelijk te zien. In dit kleurrijke boek stellen een paar wonderlijke wezens zich voor, ieder met hun eigen onvoorstelbare en bewonderenswaardige kwaliteiten.

Diercentraal denken?

Verwonderwezens neemt je mee in een avontuur door een wereld waarin fantasiewezens speciale kwaliteiten hebben. Het kost tijd om de wezens als gelijke te zien, maar zodra dat gebeurt zie je hoeveel deze wezens op ons mensen lijken…

Hiermee bevraagt Verwonderwezens het menscentrale denken dat in de westerse cultuur heerst. Waarom zien wij de diersoort ‘de mens’ als anders dan alle andere dieren?
Wij als mensen beïnvloeden dagelijks het leven van alle dieren op aarde. Is het dan niet meer dan eerlijk dat we ons eens in hen verplaatsen en hun intelligentie, behoeftes en gevoelens op waarde schatten, in plaats van vanuit ons eigen menselijke idee van cognitie?

Verwonderwezens moedigt je aan om wat vaker vanuit het oogpunt van andere wezens op deze planeet naar de wereld te kijken. Sta stil en kijk eens echt naar al het moois om ons heen.

A page about the creature 'Roodje'

Front cover of 'Verwonderwezens'

A page about the creature 'Paarsje'

A page about the creature 'Rosje'

Andere deelnemers

Art Tech Fun AI Robots eGirls Manifestations

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Art Tech Fun AI Robots eGirls Manifestations