Zoeken

Sluit zoeken
MESSMERIZING_CURIOSITY SETS THINGS IN MOTION

(Archief) Contemporary Findings

Objecten die op humoristische wijze de lokale geschiedenis bekritiseren, met gebruik van eeuwenoude technieken en symboliek voor een hedendaagse discu

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Contemporary Findings by SALT ā€” Ā© GRAYSC

Het project brengt limited editions samen die de mentaliteit van de makers Shay Alfia en Tomer Natanel Levy demonstreren. De kunstenaars corresponderen in hun werk met oude ambachten, iconografie en architectuur, en met een uitgebreide en complexe geschiedenis die verweven is met hun oorsprong.

Narcissen Vazen en reflectie vlekken

GeĆÆnspireerd door de manier waarop licht beweegt tussen reflecterende materialen en principes die ze ontdekte tijdens haar optisch onderzoek, creĆ«ert deze serie vazen van Shay Alfia een esthetiek die dynamisch evolueert met elke blik van de kijker en daarmee verborgen elementen in hun structuur onthult.
Shay's oeuvre gaat over hoe we de werkelijkheid waarnemen en citeert symbolen uit de kunstgeschiedenis naar het 'zelf-tijdperk' van vandaag.
De reflecterende vlekken worden abstracte schilderijen en dienen als realtime documenten van hun omgeving.

De geesten van koningin Anne

Dunne metalen platen veranderen in sculpturale objecten in provocerende experimenten die een ruimtelijke golvende aanwezigheid creƫren, en een eerbetoon zijn aan de "eerste minimalistische stijl", toen Britse timmerlieden begonnen met het verwijderen van de uitgesneden ornamenten van de Cabriole poten.

JAFFA-collectie

GeĆÆnspireerd door de gedurfde architectonische elementen van zijn geboortestad ontwikkelde Tomer Netanel Levy een diverse serie objecten die de gelijkwaardige boog omarmen.
De materiƫle transformatie naar metalen verandert de eeuwenoude technologische doorbraak van constructief naar decoratief en geeft de huidige mentaliteit van de stad met haar uitgebreide geschiedenis weer.

Narcissus vases by Shay Alfia

The Ghosts Of Queen Anne by Tomer Netanel Levy ā€” Ā© Guy Rashkovan

Jaffa Table by Tomer Netanel Levy ā€” Ā© Amit Ofek

Stains of reflection by Shay Alfia ā€” Ā© GRAYSC

Andere deelnemers

MESSMERIZING_CURIOSITY SETS THINGS IN MOTION

Vorige Volgende

Andere deelnemers

MESSMERIZING_CURIOSITY SETS THINGS IN MOTION