Zoeken

Sluit zoeken
Art Tech Fun AI Robots eGirls Manifestations

(Archief) Design for a Heavy Future

Post-Nucleair Design

Dit project was onderdeel van DDW 2023
STUDIO VODE

Alledaagse voorwerpen, opnieuw ontworpen voor gebruik in tijden van een nucleaire oorlog. Terwijl ze een onoplosbaar probleem proberen op te lossen, roepen deze cynische objecten een open gesprek op over deze bedreigingen.

Design For a Heavy Future is een serie objecten die voortgekomen zijn uit een onderzoek naar de gevolgen van een kernoorlog. De aanleiding van dit onderzoek was de nucleaire dreiging van Putin één jaar geleden. Zo’n bedreiging was ongekend voor mijn generatie, en dit maakte destijds veel los. Momenteel leven we nog altijd met dezelfde dreiging, al lijken we er bijna aan gewend te zijn geraakt. 

Voortbordurend op zijn onderzoek begon ik hedendaagse objecten aan te passen om mensen zo te helpen zich voor te bereiden op een kernoorlog, met het doel om ons normale leventje zo normaal mogelijk te houden. Een paraplu tegen de zwarte regen, een kinderwagen voor een wandeling door het park en een pop-up tent om mee naar festivals te gaan. Allemaal van lood, zodat we straks lekker kunnen blijven doen wat we nu al doen. 

Het doel van deze cynische, niet functionerende oplossingen is om met zwarte humor een open gesprek voort te brengen over deze dreigingen. 

STUDIO VODE

STUDIO VODE

STUDIO VODE

STUDIO VODE

Andere deelnemers

Art Tech Fun AI Robots eGirls Manifestations

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Art Tech Fun AI Robots eGirls Manifestations