Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) VPRO x Dutch Design Week Live

PICTURE THIS: WEG MET DE WEGWERPMAATSCHAPPIJ

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Wegwerpmaatschappij P Paak — © P. Paak_VPRO

VPRO en Dutch Design Week (DDW) slaan op zondag 22 oktober de handen ineen voor een interactieve liveshow: samen met ontwerpers, experts Ă©n jou zoeken we naar oplossingen voor de wegwerpmaatschappij. Denk en praat mee!

PICTURE THIS

Stel je voor… dat we met ontwerpkracht de toekomst op een andere, betere manier kunnen vormgeven. Dat we zo gaan ontwerpen en consumeren, dat we geen afval meer hebben, geen nieuwe grondstoffen meer hoeven te delven, dat we spullen oneindig gebruiken door er steeds iets nieuws van te maken. Stel je voor… dat we écht op een andere manier leren kijken naar de toekomst?

HET PROGRAMMA

Ontwerper en Dutch Design Award winnaar Christien Meindertsma, fotograaf Kadir van Lohuizen en productontwerper Tjeerd Veenhuizen prikkelen het publiek met hun ontwerp, foto’s en visie om een einde te maken aan de wegwerpmaatschappij. Social design studio Muzus serveert je de duivelse dilemma’s van systeemverandering, en vraagt: wat zou jij doen? We bieden een podium aan jonge talenten van de Technische Universiteit Eindhoven en de Design Academy die het radicaal anders gaan doen. Moeten er überhaupt nog wel nieuwe producten ontworpen worden?

Presentatie: Sophie Derkzen

De show zal nadien te zien zijn op NPO extra, NPO Start en op het YouTube-kanaal van VPRO Tegenlicht.

AFTER PARTY!
Na afloop van de liveshow is de VPRO x DDW After Party, die we samen met Tegenlicht Meet-up Eindhoven organiseren. Met drinks en food van chef Merlijn Amaro, stands van onder meer het Repair Café en de E-waste Race, en uitgebreid gelegenheid om met elkaar en de gastsprekers verder te praten over onze toekomst.

INFORMATIE

VPRO x Dutch Design Week Live is gratis toegankelijk.
Let op: je moet je wel vooraf aanmelden via de link in de pop-up rechts.

Dit programma is in het Nederlands.

Datum: zondag 22 oktober
Inloop: 16:00 - 16:45
Tijd opname: 17.00 - 18.30 uur
Tijd after party: 18:30-21:00 uur

Locatie :
De Blauwe Zaal - Auditorium
TU/e Campus
Auditorium 5612
5612 AZ Eindhoven