Zoeken

Sluit zoeken
Class of 23

(Archief) Class of 23: Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Negen alumni van HKU tonen tijdens de Dutch Design Week hun afstudeerwerk in de tentoonstelling genaamd 'Subjects of Change'.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
HKU Fashion Design — © Joëlle Wagteveld & Marleen van Eerden

Deze tentoonstelling verkent via de vakgebieden illustratie, fotografie, grafisch ontwerp, ruimtelijk ontwerp, mode en zogenaamde ‘crossovers’ de veranderingen die plaatsvinden en de effecten die het heeft op onze manier van leven.

De tentoonstelling 'Subjects of Change. Embracing Transformation in a Dynamic World'

De tentoonstelling nodigt je uit om na te denken over de impact van verandering op individuen, gemeenschappen en de samenleving als geheel. Verandering kan ons uitdagen, transformeren en nieuwe mogelijkheden bieden. Onderzoek daarom de schoonheid van verandering, sta open voor nieuwe ideeën en wees bereid om te groeien. Verandering is onvermijdelijk, maar onze houding bepaalt hoe we ermee omgaan.

De afstudeerwerken

Synthesize Me is een op onderzoek gebaseerd project over de autonome synthetische systemen die rondzwerven tussen niet-fysieke digitale ruimtes en hun hardware.

‘Blueprinting Museum 2.0’ leidt je door een reis vol speculaties, waarbij acht jonge creatievelingen hun visie op een virtueel museum delen.

Doormiddel van illustraties kan men anderen bewust maken van hun omgeving en geeft ze aandacht aan plekken, personen en dingen waar we geneigd zijn overheen te kijken.

De installatie Lost in Translation is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van de natuur op het menselijk lichaam en brein.

Het ontwerp 'Verwonderkracht in de jeugdzorg' laat zien dat de dagelijkse grillige werkelijkheid in de leefwereld van een gezin in de jeugdzorg recht tegenover de ogenschijnlijk overzichtelijke, maakbare en beheersbare werkelijkheid van hulporganisaties staat.

Kunstinstallatie ‘Rooted’ met de daarbij behorende ‘voelkaarten’ is een interventie die zorgt voor stressvermindering in de wachtkamer van de zorg.

Door middel van textielbewerking is een conversation piece gemaakt over slavernij, met als doel om te kunnen verbeelden en te verbinden.

HKU Master Crossover Creativity — © Aniek van den Berg & Adinda De Kousemaeker

HKU Spatial Design — © Juna Miedema

HKU Graphic Design — © Lotte Cornelissens

HKU Photography — © Milo Poelman

Andere deelnemers

Class of 23

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Class of 23