Zoeken

Sluit zoeken
Class of 23

(Archief) Class of 23: Royal Academy of Art The Hague

Zes geselecteerde jonge ontwerpers van de Masters Interior Architecture en Industrial Design presenteren hun afstudeerwerken.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
W.I.P.: Windmill in Play by Taiyi Yu — © Giulia Menicucci

Zes geselecteerde afstudeerwerken die de grenzen van ruimtelijk en industrieel ontwerp verkennen. Ze stellen de conventies van hun vakgebied ter discussie, heroverwegen hun rol als ontwerpers en herontwerpen hun praktijken.

Master Interior Architecture (INSIDE)

Anneliese Greve - Tales of Bones and Time

Tales of Bones and Time door Anneliese Greve is een ruimtelijk voorstel voor een verhalende strandjutterservaring op de Zandmotor. Geïnspireerd door de werkwijze van archeologen, schatzoekers en het historische fenomeen van de 'Wunderkammer' biedt het onderzoeksproject 'splinters of insights' die verwondering opwekken en informeren over de verborgen kwaliteiten van de locatie.

Julianna Gräf - Belonging with Belongings

Belonging with Belongings door Julianna Gräf is een onderzoek naar verbindingen met de dingen die ons dagelijks omringen. Gericht op het onzichtbare gedeelte - de herinneringen verborgen in de objecten werden ontdekt in een collectief proces genaamd 'everyday archaeology, becoming material, becoming space’. 

Charlotte Skye Savine - Crafting Space

Crafting Space door Charlotte Skye Savine is een verkenning van hoe ambachtelijk erfgoed ruimte wordt door de ruimtelijke praktijk te benaderen als een ambacht door het intuïtieve proces van maken. Het herintroduceert het kenmerk van ambacht als drager van cultuur en kennis, evenals de nauwe verbinding tussen maker en materiaal in de architectuur.

Master Industrial Design

Yotam Sion - Bits to Pieces

Bits to Pieces van Yotam Sion is een speculatief systeem dat natuurlijke afbraakprocessen meet en omzet naar digitale bestanden. Deze worden vervolgens gereduceerd en uiteindelijk vergankelijk, wat resulteert in een proces van digitale verval.

Loena Visser - Friction Factory: Draining Desire

Friction Factory: Draining Desire door Loena Visser is een installatie die het conflicterende samenspel tussen schoonheidsnormen en hun onzichtbare toxiciteit verkent. Het doel is om consumenten, cosmetische bedrijven en ontwerpers - letterlijk - een spiegel voor te houden en te confronteren met sociaal geconstrueerde en industrieel opgelegde fricties.

Taiyi Yu - W.I.P.: Windmill In Play

W.I.P.: Windmill In Play door Taiyi Yu is een windmolen, gebouwd als reactie op het overheersende mechanistische wereldbeeld, en moedigt aan tot een heroverweging van onze relaties met de natuurlijke wereld.

Crafting Space by Charlotte Skye Savine — © Giulia Menicucci

Bits to Pieces by Yotam Sion — © Yotam Sion

Friction Factory: Draining Desire by Loena Visser — © Loena Visser

Belonging with Belongings by Julianna Gräf — © Julianna Gräf

Andere deelnemers

Class of 23

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Class of 23