Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Exploring the Paradox of Fashion

Sprekers, pop-up shop en kledingreparatie

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Paradox of Fashion — © Marijke Timmerman

We nodigen je van harte uit op 25 oktober voor een seminar waarin we de "Paradox of Fashion” verkennen. Dit evenement zal dienen als ontmoetingsplaats voor ontwerpers, vernieuwers in de duurzame textielindustrie en iedereen die gefascineerd is door de complexiteit van duurzaamheid in de mode.

Seminar

Tijdens het seminar zullen onze sprekers ingaan op de ‘Paradox of Fashion’ die zij tegenkomen in de wereld van textiel. Waarbij ze complexiteiten ontrafelen en nieuwe gedachten prikkelen, terwijl ze bespreken hoe we systemische verandering kunnen bewerkstelligen met praktische oplossingen.

Paradox of Fashion vindt zijn oorsprong in het boek van Marijke Timmerman, de oprichter van The Wardrobe Flip. Paradox of Fashion nodigt uit tot reflectie over wat het betekent om zowel een modeliefhebber als een bewuste consument te zijn.

Pop-up store en kledingreparatie

Naast het seminar is er een pop-upshop waar je duurzame kleding en accessoires kunt kopen. Bovendien heb je de kans om je kleding te laten repareren door De Naaierij. Vergeet niet je kapotte kleding mee te nemen!

Sprekers

Marijke Timmerman - ‘The Wardrobe Flip’ en Paradox of Fashion’
Nick Caliari - ‘Race Against Waste’ en ‘Caliari’s Thrift’
Yetunde Olusanya - ‘YATVA (Yetunde & The Vintage Alternatives)’
Birgit Winters - ‘BRII Studio’
Isabel van der Meijde - ‘De Naaierij’


Taal: Engels
Toegang: Gratis

Seminar: 14:00 - 15:30
Pop-up shop: 13:30 - 16:00