Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Plush Garden

appartementstuinbouw

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Berries and Flowers Table (Dining Room series) — © Picture by Augustin Puzio (2023).

Een installatie die een selectie van stukken uit de Plush Garden Dining Room Series samenbrengt om een botanisch paradijs te creëren binnen de tentoonstellingsruimte. De collectie houten meubelstukken van Alexandre Delasalle vormt een nieuwsgierige woonkamer op een kunstgrasvloer.

over de beeldvorming van planten en schattigheid

De Plush Garden-serie onderzoekt de relatie tussen afbeeldingen van de natuur en voorstellingen van schattigheid, aangezien ze bekend staan om vergelijkbare hormonale reacties bij kijkers te veroorzaken. Elk stuk onderzoekt het potentieel van de niet-bedreigende, cartooneske voorstellingen van de natuur die vaak voorkomen in de populaire visuele cultuur om te dienen als een virtuele bron van comfort in onze hedendaagse omgevingen.

nieuwe hormonale instrumenten

Afbeeldingen van de natuur, zoals gedrukte foto's, beelden en ornamenten, zijn alomtegenwoordig in de menselijke omgeving en roepen sterke, positieve hormonale reacties op. Volgens Hiroshi Nittono en Namiha Ihara in hun studie 'Psychofysiologische reacties op schattige afbeeldingen met of zonder baby-schema' zijn vergelijkbare principes van toepassing op mensen die worden blootgesteld aan schattige of 'kawaii'-afbeeldingen.

Er is een groeiende trend in de populaire cultuur van geruststellende voorstellingen van onschadelijke ecosystemen, en deze formele woordenschat kan een nieuw instrument zijn voor welzijn in huiselijke ruimtes.

een eenvoudige maar veelvoudige visuele woordenschat

Alexandre Delasalle associeert speelse patronen met meubels met overdreven, cartoonachtige vormen, waarbij visuele elementen geïnspireerd zijn door kinderspeelgoedhuizen, biophilic design, 17e-eeuwse interieurdecoratie, videospelletjes en openbare kleuterscholen.

Flowers Chair (Dining Room series) — © Picture by Augustin Puzio (2023).