Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Talk 'Birth Better'

Women and Design talk

Dit project was onderdeel van DDW 2023

Bevallen is een van de meest basale processen die er bestaan. Maar omdat arts noch ouder een baby wil verliezen is bevallen ook een proces dat vaak geregeerd wordt door protocollen en ingrepen. Welke design-oplossingen zijn mogelijk om vrouwen en arts meer in hun kracht naast elkaar te zetten.

Wie?

Charis Stephanie presenteert het onderdeel ‘Woman and Design Talks.' Hierin gaat sociaal onderzoekster Françoise Molenaar - die voor De Correspondent een aantal artikelen schreef over dit thema - in gesprek met artsen, designers en systeem-veranderaars over de vraag hoe de vrouwelijke medische ervaring verbeterd zou kunnen worden en wat voor design-oplossingen er mogelijk zijn. Ondersteunt door Zoë Sluisdom - medewerker van sociaal designbureau Afdeling Buitengewone Zaken - creëren ze 3 interactieve sessies waar ook de ervaring van de toeschouwer van waarde is.

Waar?

De talks zijn in het Nederlands en vinden plaats in de Steentjeskerk. Sint Antoniusstraat 5, Eindhoven en zijn gratis te bezoeken! Een plekje reserveren? Mail dan naar: womendesign@outlook.com