Zoeken

Sluit zoeken
The Symbiocene Forest - Down to Earth

(Archief) Prototype exhibition

Dit project was onderdeel van DDW 2023

De Diplomastudenten volgen het International Baccalaureate curriculum, waarbij ze een werkend prototype op ware grootte ontwikkelen voor problemen van hun keuze. Deze tentoonstelling biedt het publiek de gelegenheid om creatieve oplossingen voor uiteenlopende problemen/kansen te ontdekken.

Samenvatting

De diplomastudenten van de International School Eindhoven volgen het IB-curriculum (International Baccalaureate). Als onderdeel van hun ontwerpcursus moeten studenten een werkend prototype op ware grootte ontwikkelen dat is ontwikkeld om een zelfgekozen probleem op te lossen.

Elke student heeft de context en achtergrond van het gekozen probleem onderzocht om een haalbare oplossing te ontwikkelen op basis van vastgestelde eisen en specificaties. Waar mogelijk proberen studenten duurzame benaderingen van ontwerpen toe te passen, zoals Datschefski's principes, Design for Environment, -Disassembly en/of -Manufacture, Prevention and Precaution principe en het UN Environment Programme. Op die manier laten ze zien dat ze zich bewust zijn van de potentiële impact van ontwerpen en streven ze naar een positieve voetafdruk, vooral wanneer ze de opgeschaalde versies van hun prototypes theoretisch projecteren.

Deze tentoonstelling biedt het publiek de kans om creatieve oplossingen te vinden voor uiteenlopende problemen/kansen, terwijl studenten waardevolle feedback kunnen verzamelen uit gebruikerstests en interactie (vaak via QR).

Andere deelnemers

The Symbiocene Forest - Down to Earth

Vorige Volgende

Andere deelnemers

The Symbiocene Forest - Down to Earth