Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Future Rethinkers

Samen voorop in de materialen- en energietransitie

Future Rethinkers — © Neven Fotografie

Elke dag werken wij, samen met studenten, docenten, onderzoekers en professionals uit de praktijk, aan onderzoek binnen de materialen- en energietransitie. Als Future Rethinkers zijn we continu bezig met een duurzamere toekomst. Zie en ervaar wat we samen al bereikt hebben.

KAST VOL INNOVATIE

Vind bijvoorbeeld uit hoe er van afvalwater bioplastic gemaakt wordt of hoe een energie hub zorgt voor slimme energie verdeling. Hoe voelt isolatiemateriaal van paddestoelen? Wat zijn biobased kleuren? Hoe werkt waterstof? Bezoek onze Future Rethinkers en laat je door hen inspireren. Ben jij ook een Future Rethinker?

MATERIALEN- EN ENERGIETRANSITIE

Wat hebben deze transities gemeen? Ze verwijzen beide naar een overgang van traditionele, fossiele, materialen/energie naar duurzame en milieuvriendelijke alternatieven. Dit staat dan ook centraal bij MNEXT.

Over MNEXT

MNEXT is een Centre of Expertise, een publiek-privaat samenwerkingsverband van kennisinstellingen, het bedrijfsleven en overheden. Met, in dit geval, de focus op de Materialen- en Energietransitie. Samen met het mkb vormt MNEXT de brug tussen innovatie en samenleving. Dit doen we door praktijkgericht onderzoek uit te voeren met studenten, docenten, onderzoekers én stakeholders en door samen te werken aan onderwijsvernieuwing. Zo brengen wij de materialen- en energietransitie in beweging.
Partners