Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

UNSEEN

Bezoekers van de Huiskamer voor Vluchtelingen, zijn de afgelopen maanden bezig geweest met diverse creatieve projecten.

De Huiskamer wil graag haar deuren openen voor het publiek van Dutch Design Week 2024 om te laten zien waar de plek (de Huiskamer) en de mensen voor staan, welke activiteiten er plaatsvinden, voor door en met vluchtelingen. Dat om het bewustzijn te vergroten en nieuwe relaties op te bouwen.

Maar wat als je als mens -het gevoel hebt dat je- er niet mag zijn?

Wij werpen met dit kunstproject licht op de leefwereld van ongedocumenteerde vluchtelingen en halen deze groep uit de schemerzone van de maatschappij.

Enkele van de waarden die de kern vormen van de Huiskamer; empathie, wederzijdse hulp, begrip en zorgzaamheid voor samen ondernemen en kennis delen. Dit brengen we d.m.v. het gemaakte werk naar buiten.

De dagelijkse bezoekers, maar ook buurtbewoners van de Huiskamer nemen vanaf begin 2024 deel aan diverse activiteiten en projecten; Tijdens DDW24 wil de Huiskamer onder meer het volgende onder de aandacht brengen:

- Refu-bikes
- Naaicursus
- Fotografieles
- Project weven

Over de Huiskamer voor Vluchtelingen Eindhoven

De Huiskamer is een veilige plek waar vluchtelingen gebruik maken van basisvoorzieningen, zoals douchen, samen een warme maaltijd maken, eten en kleding wassen.

De Huiskamer biedt een ruim activiteitenaanbod gericht op ontspanning, ontwikkeling en ontmoeting: zoals Nederlandse les, theater, creatieve activiteiten, fietsreparatie werkplaats, kledingontwerp en naailes, fotografie en sport.