Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Playground 3000

Dromerig Harig Landschap

Playground 3000 — © Milo Hatfield

Studio der Luminaire presenteert Playground 3000, een speelse collectie van gevilte meubels van gerecyclede wol. Te zien op Sectie C, toont de studio een bestaande installatie en nieuw werk als onderdeel van hun fuzzy ludic interior collectie. Het resultaat is een dromerige speelschap voor alle.

Droomspel

In tijden waarin we gevoeliger zijn geworden voor efficiëntie, monotonie en routines in onze samenlevingen, fungeert een speelmodus als een manier om dingen anders te interpreteren en open te staan ​​voor nieuwe houdingen. Activiteiten zoals spelen met een zachte steen of liggen en voelen hoe ons lichaam interacteert met comfortabele ruimtes, kunnen ons helpen om spanning uit het dagelijks leven los te laten. ‘Playground 3000’ is een collectie die de speelmodus inbrengt in de problemen waarmee we in ons dagelijks leven worden geconfronteerd.

Vrije Interpretaties

Als reactie op rigide omgevingen wordt 'Playground 3000' gematerialiseerd in een sculpturale, interactieve installatie van designobjecten. De collectie combineert thema's van welzijn, spel, functionaliteit en duurzaamheid. Met zijn comfortabele en ludieke vormen nodigt het uit om de zintuigen op belichaamde manieren te gebruiken, nieuwe interacties met de omgeving te ontdekken en nieuwe interpretaties te ontdekken door zijn verschillende toepassingen, contexten en interacties. Vanwege zijn schaal en materialiteit is 'Playground 3000' een project dat vriendelijk en toegankelijk is voor alle doelgroepen, van kinderen tot senioren.

Nederlandse Wolindustrie

Deze installatie introduceert ook thema's als materiaalcirculariteit, bewustzijn en duurzaamheid op een vriendelijke en speelse manier. Geïnspireerd door de zachte en vriendelijke eigenschappen van ruwe wol, worden de objecten met de hand gevilt met behulp van afvalmaterialen uit de Nederlandse wolindustrie en upcycled schuim. Het resultaat is een dromerig landschap om te spelen, ontworpen in een rigide en hyper-geïndustrialiseerde samenleving.

Play video

Over Studio der Luminaire

Studio der Luminaire is geïnteresseerd in de dagelijkse gemeenschap van welzijn, plezier, en harmonieuze coëxistentie met de moderne maatschappij. Hun creaties worden geboren van de interpretatie van natuurlijke schoonheid. Ze combineren thema's gerelateerd aan duurzaamheid, de dagelijkse toegankelijkheid van materialen, sociale levensstijl en wereldcultuur. Hun stukken worden gekenmerkt door de combinatie van onregelmatige en verfijnde esthetiek, van pluizig-heid en savage modernity.

Milo & Saule playing — © Maria Beaumaster

Texture objects — © Maria Beaumaster