Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

CH01R

Een robotkoor dat technologie, onafhankelijkheid en liefde bezingt.

CH01R - Paul&Albert — © Rense van Slageren

Paul&Albert is een Nederlands ontwerpduo. Ze werken op het snijvlak van kunst en design. Tijdens de Dutch Design Week presenteren ze het robotkoor CH01R. Het koor zingt een lied over technologische ontwikkeling, afhankelijkheid, destructie en ware liefde.

Over CH01R

CH01R is een installatie waarin kunst, technologie en emotie samensmelten. Een koor van robots, elk ontworpen als een uniek personage dat lijkt te zijn voortgekomen uit de nasleep van onze beschaving. Alsof ze onze bladmuziek hebben gevonden, ons hebben geïmiteerd en het daarna hebben geïnternaliseerd, zingen ze met stemmen die zowel menselijk als kunstmatig zijn.

Choreografie van licht

CH01R is niet zomaar een koor; het is een collectief van individuele robots, elk met zijn eigen computer en eigen, deels door AI-gegenereerde, geluiden. Ze staan voortdurend met elkaar in verbinding, waardoor ze hun lied synchroon kunnen uitvoeren. En terwijl ze zingen, vertalen ze het geluid ook naar licht, wat resulteert in een choreografie van licht die de muziek ondersteunt en versterkt. De transparante, kubusvormige ‘hoofden’ van de robots onthullen zowel het licht als de gebruikte technologie, wat een beeld creëert van de symbiose tussen mens en machine.

Compositie

Het muziekstuk vertelt een verhaal over de opkomst van het gemak dat computers ons brachten, maar ook over de langzame verschuiving waarin wij als mensheid de controle verliezen en technologie ons leven begint over te nemen. Toch blijft ware liefde het enige dat exclusief menselijk is. Het robotkoor geeft stem aan dit verhaal en nodigt je uit om te luisteren, te voelen en na te denken over de complexe relatie tussen mens en machine.

Over Paul&Albert

Paul&Albert is een Nederlands design duo. Ze werken op het snijvlak van kunst en design. Zowel autonoom als in opdracht voor musea, merken en overheden.

CH01R - Paul&Albert — © Rense van Slageren

CH01R - Paul&Albert — © Rense van Slageren

CH01R - Paul&Albert — © Rense van Slageren

CH01R - Paul&Albert — © Rense van Slageren

Centre area, DOMUSDELA, Kanaalstraat 4 , Map No. E24
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Toiletten aanwezig