Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Casting Standards

Een griezelige ervaring waarbij je het ene gereedschap ziet en het andere voelt.

Casting Standards Collection — © MacAulay Brown Works

Casting Standard is een speciale bestekcollectie die onstijlvol bestek recyclet door middel van een techniek van reparatie door collage. Dit project monteert bestaande populaire handvatten om vergeten serviesgoed te herstellen. Als je nu een lepel pakt voor een slok soep, voel je een tang in je hand

Haptic Signatures

Er zit een enorme hoeveelheid latent design in de handgrepen van onze hedendaagse gebruiksvoorwerpen. Haptische handtekeningen die zijn ingebed in het gereedschap dat we dagelijks gebruiken. Ontwerpen die worden bestudeerd en geëvolueerd om een object onmiddellijk herkenbaar te maken wanneer het wordt opgepakt en aangeraakt. We kunnen het verschil zien tussen een Gillette-scheermesje en een Schick, gewoon door de manier waarop het aanvoelt.

Forgotten Tableware

Casting Standards wil deze niet-stijlvolle gebruiksvoorwerpen nieuw leven inblazen door een techniek van “reparatie door collage” toe te passen. Dit project monteert bestaande populaire handvatten om vergeten serviesgoed te herstellen. Wanneer je nu een lepel pakt voor een slok soep, ervaar je een tang in je hand. Een griezelige ervaring waarbij je het ene gereedschap ziet en het andere voelt.

Surreal Tools

We maken uniek en ongewoon servies door de standaard handgrepen van bestek te vervangen door gevonden voorwerpen zoals schroevendraaiers, tandpastatubes of haarlakbussen. We maken mallen van deze bestaande voorwerpen en gieten ze na met gerecyclede epoxy. Daarna monteren we elk afgietsel op een stuk servies (vork, mes, lepel enz.) waardoor het een surrealistisch gereedschap voor op de eettafel wordt. De handgrepen zijn voorwerpen die we allemaal gewend zijn in onze handen te houden, maar door ze op serviesgoed te gieten doen ze zowel vertrouwd als vreemd aan.

Play video

Over MacAulay Brown Works

Het werk van MacAulay Brown onderzoekt beelden, objecten en ruimtes die bestaan tussen de botsing van wanhopige werkelijkheden - collage. Hij is opgeleid in zowel de kunst als de architectuur en zijn praktijk schommelt heen en weer tussen deze media, waarbij hij hun overlappingen zin geeft. Zijn werk is gericht op het ontwikkelen van een esthetische praktijk die is gebaseerd op “reparatie” en de daaruit voortvloeiende schoonheid van verouderde realiteiten.

Color Offsets — © MacAulay Brown Works

Color Offsets — © MacAulay Brown Works

Assortment of Handles — © MacAulay Brown Works

At the Dinner Table and in the Dishwasher — © MacAulay Brown Works