Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Whooler ADAPT

Ontwerp voor een natuurlijke en circulaire kinderwagen

Whooler ADAPT — © Whooler, Springtime and Stereo

Ontwerpstudio's Springtime en Stereo hebben een duurzame kinderwagen ontwikkeld voor Nederlandse startup Whooler.

Tijdens DDW zal het team in het Klokgebouw vertellen over het initiatief, de aanpak, de uitdagingen en natuurlijk het resultaat van dit intensieve proces waar we nog midden in zitten.

Ontwerpen voor de volgende generatie

Als je een kinderwagen ontwerpt, is er geen betere inspiratiebron dan toekomstige generaties. Daarom realiseren we een kinderwagen waar onze baby's trots op kunnen zijn. Zo hebben we onze kinderwagen ontwikkeld: een kinderwagen die voor zowel onze baby's als voor moeder natuur zorgt. Een kinderwagen die van duurzame materialen is gemaakt, zodat de toekomst op rolletjes loopt. Letterlijk.

Materiaalgebruik

Onze kinderwagen is gemaakt van FSC-gecertificeerd hout uit Roemenië. Het hout is met zorg behandeld en verder geproduceerd in België. Het prachtige ontwerp van onze kinderwagen bestaat niet alleen uit hout, maar ook uit gerecycled kunststof , gerecycled aluminium en duurzame stoffen als kapok, biologisch katoen etc.. Materialen die al gebruikt zijn en die hergebruikt kunnen worden.

Sociale productie

Onze kinderwagen wordt met liefde lokaal in elkaar gezet. Bij een leer-/werkbedrijf in Nederland biedt Whooler werk aan een groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij geloven dat zij, net als onze kinderwagens, een voorbeeld zijn voor volgende generaties.

Over Springtime Design & Stereo Design voor Whooler

Springtime Design is een Amsterdamse designstudio die zich specialiseert in de ontwikkeling van innovatieve en uitdagende oplossingen op het gebied van duurzame stedelijke mobiliteit.

Stereo Design is een Amsterdamse ontwerpstudio die zich specialiseert in product design, engineering en prototyping met een focus op duurzaamheid en repareerbaarheid.

Whooler is een Nederlandse startup die volgend jaar haar duurzame kinderwagen - de ADAPT - gaat introduceren op de Europese markt.

Whooler ADAPT — © Whooler, Springtime and Stereo

Whooler Adapt — © Whooler, Springtime and Stereo

Partners