Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Fossil Free Wardrobe

Weet jij waar je kleren van zijn gemaakt? Weet je dat er duurzame alternatieven zijn?

We nodigen je uit om op 22 oktober Wageningen University & Research te bezoeken bij New Order of Fashion. We hebben jouw input nodig voor de creatie van een fossiel vrije gadarobe.

Wageningen University & Research heeft jouw input nodig

Circulair textiel is een belangrijk thema bij Wageningen University & Research (WUR). Aan dit thema wordt gewerkt door middel van (studenten)onderzoek, projecten en onderwijs. Nu hebben we jouw input nodig. Leer meer over de materialen die nu vooral gebruikt worden en zie, kijk en voel alternatief textiel van de toekomst. Geef live feedback op wat en laat ons weten wat je vindt. Alleen samen kunnen we werken aan een eerlijkere, schonere en duurzamere mode-industrie.

Circular fashion @ WUR

Wageningen University & Research heeft een sterke reputatie op het gebied van duurzaamheidsonderzoek. De kennis die we hebben opgedaan door onderzoek in de voedingssector, biedt volop mogelijkheden om de mode-industrie te verbeteren, aangezien beide sectoren met vergelijkbare uitdagingen worstelen. Of het nu gaat om het optimaliseren van de katoenproductie, onderzoek naar biobased materialen of het onderzoeken van consumentengedrag.

Over Wageningen University & Research

Al 105 jaar werkt WUR aan het oplossen van problemen en het vormgeven van een duurzame toekomst. Dit is niet alleen een gevestigd thema in ons onderzoek en onderwijs, maar het is ook een rode draad in de manier waarop WUR wordt bestuurd. We hanteren een interdisciplinaire, wetenschappelijk onderbouwde aanpak om grote wereldwijde uitdagingen op te lossen die zijn vastgelegd in de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties.