Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Balotta & The Self Portrait

Bijzettafeltjes en vazen - die ook dienst doen als zelfportretten - gemaakt van keramiek.

Balotta yellow

Onze aanpak is gebaseerd op een centrale visie: het thematiseren, testen en herdefiniëren van keramisch materiaal. In onze projecten wordt keramiek gebruikt als uitgangsmateriaal om alledaagse voorwerpen een nieuw perspectief te geven.

Meubels en zelfportretten - allemaal in keramiek!

Balotta is een tafel van geweven keramiek die door het open en doordringbare ontwerp ook een zweverig, los en luchtig karakter krijgt. De tafels zijn gemaakt van 100% keramiek en de serie groeit voortdurend. Elke tafel is anders, maar het idee van de serie blijft hetzelfde. Het netachtige, geweven ontwerp met keramiek en de intense, bijna graffiti-achtige kleuren zorgen ervoor dat het keramiek er ongewoon snoep- en popachtig uitziet. Dit effect is meer dan opzettelijk: We proberen ongewone maar mogelijke keramische eigenschappen op te roepen om het keramiek een minder natuurlijke uitstraling te geven, maar een veel kunstmatigere benadering.

De Faccia vaas serie is de realisatie van een gedachte-experiment gebaseerd op de volgende vraag: Hoe zou een ontwerper een zelfportret maken?
Zelfportretten zijn bekend uit de kunstgeschiedenis; denk aan Dürer, Rembrandt of Kahlo. Maar door te werken als ontwerper met keramiek vroegen we ons af: Maar wat doen ontwerpers als ze een zelfportret willen maken zoals de oude meesters deden? Met dit project, ook wel “Zelfportretten als vaas” genoemd, proberen we dit klassieke onderwerp over te brengen naar het huidige veld van productontwerp.

Over CortoMagDelft

Wij van CortoMagDelft spreken graag van seriematige unieke stukken. De grenzen tussen vakmanschap en innovatief productontwerp vervagen. Een van onze centrale waarden en aandachtspunten is daarom het bevragen van materialiteit en het gebruik ervan, oude tradities en hun overdracht naar modern productontwerp, en het lanceren van vragen over het uiterlijk van alledaagse voorwerpen.

The Self portrait as a vase

Three Balotte and Igor

Balotta yellow