Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Symbiotic Generation

Co-creatie tussen mens en AI

Naarmate AI vreemde maar inspirerende verbeeldingen van de mens-plantrelatie genereert, doet de ontwerper een stap terug en dient als een hulpmiddel om de creatieve visies van AI tot leven te brengen.

🌵

Dit reliëf, gemaakt in 2023 tijdens de vroege dagen van generatieve AI, documenteert hoe AI (specifiek Stable Diffusion) de relatie tussen mens en natuur interpreteert door middel van beelden die zijn gegenereerd met de trefwoorden "mens" en "planten." De resulterende beelden toonden echter iets onverwachts en ongebruikelijks—voorstellingen zoals menselijke figuren die in de logica van planten uit hun lichamen groeien, waarbij vertrouwde elementen door de AI werden herschikt in geheel nieuwe vormen.

De ontwerper erkende het creatieve vermogen van de AI en verlegde haar rol van schepper naar medium/tool. Ze vertaalde deze beelden naar nauwkeurige 3D-geprinte objecten, waarmee ze de visie van de AI naar de menselijke werkelijkheid bracht en een glimp bood van de opkomende wereld van generatieve AI.

Over Flavie Liu

Flavie Liu is een ontwerper en kunstenaar gevestigd in Eindhoven, NL. Ze vervaardigt objecten en verhalen die verschillende toestanden van materie en realiteiten met elkaar verbinden, wat haar rol als bemiddelaar weerspiegelt—een schakel en mediator tussen de menselijke en de meer-dan-menselijke werelden.