Zoeken

Sluit zoeken
The Helios Lamp

"Helios" haalt inspiratie uit oude concepten en eert de cirkelvormige dans van het licht. Dit ontwerp nodigt uit tot interactie, waarbij je de intensiteit van het licht kunt regelen door de bol te verplaatsen. Net zoals Helios de baan van de zon vormgaf, word jij degene die de helderheid bepaalt en

De Helios Lamp

In de oudheid werd Helios vereerd als de god van de zon, belast met de verantwoordelijkheid om de zon op zijn dagelijkse reis langs de hemel te leiden. Terwijl hij een eeuwige reis maakte in zijn majestueuze gouden wagen door de hemelen, schilderde zijn wagen de lucht met een betoverend palet van kleurrijke en delicate tinten. Dit adembenemende schouwspel had de opmerkelijke kracht om de hemel te transformeren, waardoor een stralende en betoverende gloed over de wereld beneden werd geworpen.

Gebaseerd op oude concepten eert “Helios” de cirkelvormige dans van het licht. Dit ontwerp nodigt uit tot interactie en stelt je in staat om de intensiteit van het licht te beïnvloeden door de bol te bewegen. Net zoals Helios het pad van de zon vormgaf, word jij degene die de helderheid beheerst, waardoor een boeiende dans van licht ontstaat.

Gemaakt met een massieve aluminium basis (CNC gefreesd en vervolgens met de hand gepolijst) en een handgegoten acryl bol, stimuleert het gebruikers om de lichtintensiteit aan te passen. Elke handgemaakte gietvorm resulteert in vormen en patronen die net zo uniek en onvoorspelbaar zijn als het hemelse rijk.

Play video
Play video
Play video

Over Studio Zoran Strijbosch

Studio Zoran Strijbosch komt voort uit een onwankelbare passie voor de samensmelting van (kunst)geschiedenis en design. In een wereld die vaak in de ban is van efficiëntie en de toekomst, is het de missie van onze studio om producten te creëren die degenen aantrekken die terug in de tijd willen stappen. Door onze toewijding aan hoogwaardige, met de hand vervaardigde industriële ontwerpen putten we inspiratie uit het verleden en bieden we een brug tussen het verleden en het heden.