Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Untamed Florescence

Untamed Florescence - Calla Lily

Untamed Florescence transformeert de time-lapse fotografie van bloemgroei in een reeks papieren lampen. Tegen de gangbare opvatting van bloemen als 'delicaat' en 'vergankelijk' in, toont het de drastische kracht van groei in bloemen op een geconcentreerde tijdsschaal.

Kruipen, Trillen en Uitstrekken

Met ons huidige gebruik van planten en bloemen in stedelijk ontwerp en interieurdecoratie, geven we planten een passieve eigenschap. Het concept van natuur wordt vereenvoudigd en geïdealiseerd door exotische planten naar binnen te brengen en ze te temmen in een blok aarde.
Toch, wanneer we de time-lapse fotografie van plantengroei bekijken, verleggen de bewegingen die doen denken aan kruipen, trillen en uitstrekken onze aandacht van hun esthetische beeld, en herintroduceren ze als mysterieuze wezens vol kracht en eigen wil.
Geïnspireerd door deze bewegingen heeft Min het momentum van bloemengroei benut om vormen te geven aan een serie lampen, waarbij de enorme kracht achter hun groei wordt getoond, die indruist tegen de gangbare perceptie van bloemen als 'teer' en 'vergankelijk'. Kleur- en textuurmonsters werden genomen van verschillende bloemen, maar het uiteindelijke ontwerp toont alleen hun groeitrajecten in plaats van hun figuratieve vormen. De vormen die zich tegen de zwaartekracht uitstrekken, injecteren een gevoel van wildheid in het ontwerp, wat een ontembare spanning van binnen onthult.

Kwetsbaarheid en Vasthoudendheid

Met het gebruik van fragiele materialen zoals papier en was, omarmt het werk zijn eigen kwetsbaarheid en herinnert het ons aan ons tijdelijke bestaan te midden van verschillende soorten.
Na geëxperimenteerd te hebben met de combinatie van papier en was in haar werk, ontwikkelde Min een speciale behandeling van papier die lijkt op papier-maché. Maar in plaats van pulp op een vooraf gemaakte mal aan te brengen, worden volledige stukken papier bijeengebracht en op een draadframe gehangen. Het ontwerpproces bestaat uit het voortdurend aanpassen van de structuur en het balanceren van het gewicht, waarbij de taaiheid van het papier zichtbaar wordt in de gestabiliseerde vorm.

Over Minlinting Studio

Min Linting is een kunstenaar en ontwerper die recentelijk is afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Door te werken met fragiele materialen zoals papier, was en houtskool, creëert Min objecten, installaties en performances. Haar werk richt zich op het begrijpen van intieme psychologische omstandigheden door middel van speculatieve vertellingen.

Untamed Florescence - Bird of Paradise

Untamed Florescence - Clematis

Untamed Florescence - Rose